Nieuwsarchief

A28 bij Wezep dicht door brand na klapband vrachtwagen

De A28 tussen afslag 't Harde en Wezep is woensdagmiddag enkele uren afgesloten geweest na een fikse bos- en heidebrand. Een vrachtwagen kreeg omstreeks kwart voor vier een klapband op de rijbaan richting Zwolle. Door de klapband vlogen er veel vonken van de vrachtwagen, wat de kurkdroge berm in de brand zette. In een mum van tijd stond het gebied in lichterlaaie. De brand verspreidde zich snel en het vuur wist zelfs het spoor over te steken richting het gebied van de brandweer van het ASK.

De snelweg werd vanwege de vele brandweervoertuigen afgezet, zodat een veilige werkplek kon worden gecreƫerd. Het treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle is stilgelegd. Omdat er veel passagiers in de treinen zaten, is besloten om GRIP 1 af te kondigen. Hierdoor was gecoƶrdineerd overleg gestructureerder tussen de diverse disciplines zoals brandweer, politie, geneeskundige hulpverleningsorganisatie (beter bekend als 'de ambulance'), ProRail en Rijkswaterstaat.

De brandweerkorpsen van Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Hattemerbroek, Epe en ASK 't Harde wisten het vuur vrij snel onder controle te krijgen. Een gebied van zo'n 200 bij 100 meter is door de brand in de as gelegd. De natuur hielp ook een handje met het blussen, omstreeks tien voor vijf gingen de hemelsluizen open en begon het te stortregenen.

De A28 tussen 't Harde en Wezep is omstreeks kwart voor zes weer vrijgegeven voor het verkeer. Bergingsbedrijf Wolves heeft samen met de bandenboer de vrachtwagen weer op de weg gekregen. Bij de brand zijn tenminste twee lichtgewonden gevallen, dat waren personen die bij het doorknippen van het hek tussen het spoor en de snelweg het ijzerdraad tegen zich aan kregen.


Locatie Reageren 4.431x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,3°C
N 17,6km/h
1,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier