Nieuwsarchief

Fietser overleden na aanrijding Blaloweg Zwolle

Een 27-jarige man uit Zwolle is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Blaloweg in Zwolle. Hij is even later in het ziekenhuis overleden. Op de kruising met de Hasselterweg is de fietser op de fietsers-oversteekplaats aangereden door een personenauto. Volgens getuigen zou de personenauto erg hard hebben gereden, maar daar tegenover staat ook dat niet duidelijk is of de fietser wel door groen zou zijn gereden. De klap was in ieder geval erg hard: de fietser kwam volgens ooggetuigen hard met zijn hoofd op het wegdek terecht en raakte buiten bewustzijn. Zijn fiets kwam precies 40 meter verderop terecht.

Ooggetuigen die eerste hulp wilden bieden aan het slachtoffer belden 112 en kregen de meldkamer van de ambulance aan de lijn. Tijdens het gesprek met 112 bleek een ambulance een kruising verderop te zijn. Het ambulancepersoneel was dan ook zeer snel ter plaatse en zij hebben het slachtoffer direct met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Binnen enkele minuten was de ambulance vertrokken en bleven de getuigen in shock achter. Zij zijn later door de politie opgevangen.

De inzittenden van personenauto bleven ongedeerd, ook de schade aan de auto was niet heel erg groot. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan, waardoor een deel van de kruising afgesloten was.


Locatie Reageren 6.216x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 5,7°C
N 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier