Nieuwsarchief

Aanrijding auto met ree Zuiderzeestraatweg Wezep

Een onfortuinlijke automobilist kreeg vrijdagavond de schrik van zijn leven toen een ree plots de Zuiderzeestraatweg bij Wezep overstak. De Duitse automobilist reed vanaf Wezep richting Elburg. Tussen de bocht bij IJsselvliedt en de kruising met de Kamperstraatweg stak de ree plots over. De ree kwam van links en had geen voorrang, iets waar de automobilist uiteraard geen rekening mee had gehouden. De ree botste tegen de rechter voorkant van de auto, waardoor de verlichting van de auto defect raakte. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de auto afgesleept, omdat het al donker werd en het (juridisch) niet verantwoord is om zonder goedwerkende verlichting door te rijden, ondanks dat de twee inzittenden al bijna in Elburg waren.

Een zogenaamde 'groen BOA' is ter plaatse gekomen. Na aanrijdingen met wild worden door de meldkamer van de politie deze BOA's op pad gestuurd om gewond wild op te sporen in het bos of om verongelukt wild te verwijderen van het ongevalslocatie. In enkele gevallen kunnen de aangereden dieren nog worden gebruikt voor vleesconsumptie, maar in veel gevallen wordt het verongelukte wild ook in een bos gelegd zodat het door andere dieren kan worden opgegeten.

Mocht je betrokken raken met een aanrijding met wild, dan is het in alle gevallen verplicht om de politie in te lichten (zie dit uitgebreide artikel). Dit om er voor te zorgen dat gewonde dieren uit hun lijden worden verlost of dat gedood wild kan worden verwijderd uit de berm. Dit is met name belangrijk om er voor te zorgen dat er niet nog meer wild (met name zwijnen) op het 'verse vlees' af komt. Verder is het ook verboden om zelf het wild mee te nemen in de kofferbak.

Let op: enkele foto's in onderstaand fotoalbum kunnen voor sommige mensen als onprettig worden ervaren.
Locatie Reageren 4.072x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Regen 9,7°C
N 24,1km/h
12,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier