Nieuwsarchief

Twee zwaargewonden bij schietpartij Wijheseweg N337 Zwolle

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond tien voor twee een melding binnen van een schietpartij op de Wijheseweg tussen Zwolle en Windesheim ter hoogte met de kruising met de Zuthemerweg. Politieagenten troffen drie mannen aan in een bestelauto/busje. Twee mannen, van 22 en 24 jaar uit Zwolle, waren zwaargewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De derde man, een 22-jarige man uit Zwolle is als verdachte van betrokkenheid bij poging doodslag aangehouden. Ongeveer 400 meter van waar de bus stond kwam er een melding van een aanrijding waarbij een scooter betrokken was. Een 21-jarige man uit Wijhe was de bestuurder van de scooter. Deze 21-jarige man is ook aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het schietincident.

De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld om meer te weten te komen over de toedracht van het incident. Naast het Team Forensische Opsporing (TFO) was ook de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) ter plaatse om sporenonderzoek te doen bij het voertuig. 400 meter van de locatie waar het daadwerkelijke schietincident heeft plaatsgevonden werd ook nog een scooter aangetroffen. Deze is in het kader van het onderzoek ook in beslag genomen door de politie.

Getuigen die iets hebben gezien of mensen die meer weten over het schietincident kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via de Criminele Inlichten Eenheid (CIE) via het telefoonnummer 088-1673775.


Locatie Reageren 4.614x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Zonnig 15,1°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier