Nieuwsarchief

Bestuurder bekneld bij zwaar ongeval met vrachtwagen in Zwolle

Op de kruising van de Nieuwleusenerdijk met de Hessenweg in Zwolle is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval gebeurd waarbij een persoon gewond is geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf over vier 's nachts. De bestuurder van het groene busje kwam vanaf de afrit van de A28 en wilde op de kruising rechtdoor. De bestuurder van de vrachtwagen kwam vanaf het industrieterrein Hessenpoort en wilde eveneens rechtdoor. Een van de bestuurders is vermoedelijk door het rode verkeerslicht gereden. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing, waarbij de bestuurder van het groene busje bekneld kwam te zitten.

De brandweer van Zwolle is ruim drie kwartier keihard aan het werk geweest om de bestuurder te bevrijden. Daarvoor moesten ze onder andere kettingen vastmaken aan de verkeerslichtinstallatie om met behulp van het hulpverleningsvoertuig het busje 'uit elkaar te trekken', om zo ruimte te creƫren. De bestuurder zat onder andere bekneld met zijn voeten en benen. Nadat hij bevrijdt was, werd hij met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Het uitwendige letsel bleek mee te vallen, de man was ook aanspreekbaar, maar gezien de impact van het ongeval waren de hulpdiensten wel bang voor eventueel inwendig letsel. Zeker bij ongevallen met beknelling vormt inwendig letsel zoals bloedingen een potentieel groot gevaar. Hoe de toestand van de bestuurder ten tijde van het schrijven van dit artikel is, is niet bekend.

Door het ongeval ontstond er een grote ravage. Het motorblok van het bedrijfsbusje werd een tiental meters weg geslingerd. Daardoor raakte de berm vervuild met motorolie. Ook lekte er een hoeveelheid diesel uit het busje. De betrokken vrachtwagen kwam in de berm terecht en schaarde. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De kruising is langere tijd afgesloten geweest vanwege het sporenonderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie. Nadat de VOA klaar was met het onderzoek, kon bergingsbedrijf Hooikammer beginnen met de berging van de vrachtwagen. Daarvoor is onder andere gebruik gemaakt van een telescoopkraan. Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaarbeschadigde bedrijfsbus geborgen. Het busje was geladen met kranten van enkele landelijke- en regionale titels. Collega's van de man hebben de kranten opgehaald zodat de kranten alsnog konden worden bezorgd.

Omdat de berm vervuild was, moest deze worden gesaneerd. Van der Kolk uit Zwolle heeft de toplaag van de berm afgegraven. Ook het wegdek is volledig gereinigd. Verkeersregelaars hebben het verkeer geregeld. Halverwege de ochtend was de kruising weer vrij voor het verkeer.


Locatie Reageren 4.166x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 9,7°C
N 27,4km/h
12,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier