Nieuwsarchief

84-jarige vrouw overleden na ernstig verkeersongeval in Elburg

Een fietsster is zaterdagochtend rond vijf over half negen zwaargewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval in Elburg. Op de kruising van de Zuiderzeestraatweg Oost met de Molenweg stak de vrouw met haar fiets over, maar heeft daarbij vermoedelijk een auto komende vanaf de rotonde met de Zwolseweg over het hoofd gezien. De vrouw raakte met haar hoofd de voorruit en kwam vervolgens hard op de weg ten val. De situatie van de vrouw was zeer ernstig, de traumahelikopter werd ook opgeroepen en landde uiteindelijk bij de afrit van de A28 bij 't Harde. Daar is de arts van het Mobiel Medisch Team overgestapt op de ambulance. De vrouw is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Naast het hoofdletsel liep ze ook nog letsel op aan haar benen.

De Zuiderzeestraatweg Oost is tussen de rotonde met de Zwolseweg en de rotonde met de Flevoweg volledig afgesloten geweest voor enkele uren. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de betrokken personenauto en de fiets van de vrouw geborgen. Omstreeks elf uur werd de weg weer vrijgegeven.

Update zondag 13.45u: De politie heeft in een persbericht laten weten dat de 84-jarige vrouw uit Elburg die zaterdagochtend betrokken raakte bij het ongeval op de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg aan haar verwondingen is overleden. Volgens de politie heeft de bestuurster van de auto die de vrouw aanreed verklaart dat het slachtoffer de weg zo over stak zonder eerst naar links of rechts te kijken. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen.


Locatie Reageren 9.845x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 5,8°C
N 13,0km/h
1,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier