Nieuwsarchief

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg

De brandweer van Elburg kreeg donderdagavond enkele minuten voor negen uur een melding binnen van een brand bij een bedrijfspand aan de Moerasstraat in Elburg. Binnen tien minuten werd de brand opgeschaald naar middelbrand en later grote brand. Diverse korpsen werden gealarmeerd om het brandweerkorps van Elburg te assisteren bij de brand. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een uitslaande brand op het dak van het bedrijfspand. De brandweer had de brand op het dak snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog onbekend. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is er ook sprake geweest van doorslag naar de binnenzijde van het pand.

Een groot deel van het bedrijventerrein werd door de politie afgesloten op verzoek van de brandweer. Het was niet direct duidelijk hoever de brand zich had weten te verspreiden in het pand zelf of in het dak. Er werden in totaal drie hoogwerkers ingezet om de brand van bovenaf in de gaten te houden. De brandweer ging het dak op om gaten in het dak te zagen.

Omstreeks kwart voor twaalf werd het sein brand meester gegeven door de brandweer.

Noot: sommige foto's in deze fotoserie zijn gemaakt met een Photomast op 8 meter hoogte van ongeveer 45 - 50 meter afstand van het bedrijfspand met een telezoomlens. Door het gebruik van de telezoomlens lijkt het alsof het brandweerpersoneel direct aan de rand van het dak staat, maar dit komt door de 'compressie' die optreedt bij het gebruik van een telezoomlens.


Locatie Reageren 3.498x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Grote uitslaande brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Noorderbreedte Elburg
Het weer in Wezep
Regen 14,1°C
ZW 7,9km/h
30,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier