Nieuwsarchief

Man (zwaar)gewond na steekpartij met hooivork in Wapenveld

Een burenruzie tussen twee mannen is dinsdagavond rond half negen in Wapenveld uitgelopen op een steekpartij met een hooivork. Buurtbewoners hoorden iets over half negen geschreeuw komen uit de Eessenkamp. Enkele buurtbewoners waren vervolgens getuigen van een bizarre steekpartij: een van de twee mannen ging de ander te lijf met een tweepuntige hooivork (een gavel). Dat gebeurde waarschijnlijk voor de deur van het huis van de verdachte. Het slachtoffer liep en kroop vervolgens terug richting zijn woning. Daar werd hij aangetroffen door de hulpdiensten, op de galerij van het blok met woningen.

Ooggetuigen die het bizarre tafereel aanschouwden zagen dat het slachtoffer zo'n 6 keer werd gestoken met de hooivork. Hij zou daarbij 12 steekwonden hebben opgelopen aan zijn rug, nek en armen. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De gealarmeerde traumahelikopter werd vrij snel alweer geannuleerd.

De verdachte kon door de politie bij zijn woning worden aangehouden, hij is direct met het politiebusje naar het bureau overgebracht. De politie zette vervolgens de omgeving af, er werd een plaats delict gecreƫerd voor het onderzoek dat volgde.

Ondertussen liepen op de Wildekampsweg de gemoederen hoog op. Enkele personen, waarschijnlijk bekenden van het slachtoffer, kwamen verhaal halen bij de politie. Hoewel het er even op leek dat de vlam in de pan zou slaan, kalmeerden deze personen zich. Op straat verzamelden zich ondertussen vele tientallen nieuwsgierigen die alle heisa rondom de steekpartij bekeken. Naast politie van de Noord-Veluwe werden er ook eenheden vanuit Apeldoorn en Zwolle voor assistentie naar Wapenveld gestuurd.

Nadat de rust weer enigszins teruggekeerd was in Wapenveld begon het onderzoek van de recherche. Bij de woning van de verdachte heeft de politie in eerste instantie foto's gemaakt. Later zijn vanuit en bij de woning diverse voorwerpen als bewijsmateriaal meegenomen, waaronder het vermoedelijke steekwapen. Ook heeft de politie nog onderzoek gedaan op de galerij, waar onder andere het bebloede t-shirt van het slachtoffer als bewijsstuk werd meegenomen.


Locatie Reageren 3.413x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wapenveld:

Gewonde bij ongeval met gekantelde brommobiel Kanaaldijk Wapenveld
Fietser (73) uit Wezep overleden na aanrijding met landbouwvoertuig Molenweg Wapenveld
'Spookauto' in brand gestoken Wildekampsweg Wapenveld
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,4°C
N 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier