Nieuwsarchief

Fietsers botsen met elkaar in fietstunneltje onder Ceintuurbaan in Zwolle

Een fietser is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval in het fietstunneltje onder de Ceintuurbaan door vlakbij het PEC Zwolle stadion. De melding van het ongeval kwam vrijdagavond rond de klok van vijf voor half twaalf binnen bij de hulpdiensten. Ter plaatse aangekomen bleken twee fietsers met elkaar in botsing te zijn gekomen in het tunneltje. Diverse omstanders en stewards van PEC Zwolle zijn direct te hulp geschoten. Naast de politie en twee ambulances werd ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen, maar de helikopter is niet meer ter plaatse geweest.

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een omstander die een direct bekende was van het slachtoffer zou de fietser zwaar hoofdletsel hebben opgelopen bij het ongeval. Verder zouden beide fietsers onder invloed zijn geweest van alcohol. De politie kon zaterdagochtend bevestigen dat in ieder geval de fietser die niet gewond is geraakt onder invloed zou zijn geweest van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de fietser inderdaad had gedronken. De politie kon over het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval verder nog niets mededelen, omdat de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie het ongeval nog in onderzoek heeft.

Het tunneltje onder de Ceintuurbaan is enkele uren afgesloten geweest voor het onderzoek van de VOA.


Locatie Reageren 1.924x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Zonnig 8,0°C
N 16,2km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier