Nieuwsarchief

Twee gewonden en drie aanhoudingen na steekpartij in Zwolse binnenstad

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie verdachten aangehouden na een steekpartij in een café aan de Voorstraat in Zwolle. Een uit de hand gelopen ruzie was rond kwart over twaalf de aanleiding voor de vechtpartij waarbij twee personen gewond raakten met steekwonden. Deze twee personen zijn per ambulance(s) naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon vrij snel na de steekpartij drie verdachten aanhouden: twee mannen van 55 en 34 jaar en een 41-jarige vrouw, ze zijn alle drie afkomstig uit Zwolle. Na het incident heeft de politie een deel van de Voorstraat afgesloten met hekken, zodat het plaats delict bewaakt kon worden en er sporenonderzoek plaats kon vinden.

Het overgrote deel van de stappers had begrip voor de situatie en liep - vaak na enige uitleg van de beveiligers - via enkele straten om, zodat ze alsnog naar de uitgaansgelegenheden konden gaan. Een 22-jarige man uit Zwolle probeerde ondanks de afzetting toch naar de andere kant te komen. Toen een agent en een beveiliger heb probeerden tegen te houden, keerde de man zich tegen de politie. Daarbij heeft hij de politieagent meermaals beledigd. Hij werd daarop door de politie en de beveiliging tegen de grond gewerkt, geboeid en aangehouden. Hij is met een arrestantenbusje naar het politiebureau overgebracht.

De politie doet onderzoek naar de rol van de drie verdachten bij het steekincident. De politie is daarom ook op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien of mogelijk zelfs gefilmd hebben kunnen via Politie.nl in contact komen met de politie. Ook kan er gebeld worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Locatie Reageren 2.743x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 10,7°C
N 11,2km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier