Nieuwsarchief

Drie gewonden bij forse kopstaart aanrijding Zuiderzeestraatweg Wezep

Op de Zuiderzeestraatweg bij de afrit van de A28 bij Wezep is vrijdagmiddag een forse kopstaart aanrijding gebeurd waarbij drie personen gewond zijn geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks twaalf uur. Een bestuurder van een personenauto is daarbij met volle snelheid achterop een stilstaande auto gebotst die stilstond voor de verkeerslichten. De van achter aangereden auto schoot naar links en werd gelanceerd over een vluchtheuvel om vervolgens aan de andere kant van de kruising op het fietspad te eindigen. De auto die de andere auto aanreed schoot vervolgens door en botste op de volgende auto die voor de verkeerslichten stond te wachten. Daarbij werden de twee voorste auto's ook aangetikt in het rijtje. In totaal raakten er dus vijf voertuigen betrokken bij het ongeval.

De bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte raakte gewond en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend welk letsel de man overhield aan het ongeval. Ook twee inzittenden van de auto die op het fietspad eindigde zijn naar het ziekenhuis overgebracht, wel zonder spoed. De andere inzittenden bleven ongedeerd.

Door het ongeval ontstond er enige vertraging voor het verkeer. De politie heeft samen met de weginspecteur van de provincie Gelderland het verkeer geregeld, even later werd de politie overgenomen door de BOA's van gemeente Oldebroek. Ten tijde van het ongeval was de verkeersregelinstallatie in werking. Om het verkeer tijdens het ongeval beter door te laten stromen heeft men er voor gekozen om de installatie buiten werking te stellen zodat de instructies van de verkeersregelaars beter werden gevolgd.

Bergingsbedrijven Stouwdam en Wolves zijn ter plaatse gekomen om de betrokken voertuigen af te slepen. Vier van de vijf voertuigen moesten worden geborgen. Van der Kolk is ter plaatse gekomen in opdracht van de provincie om het wegdek te reinigen vanwege lekkage van vloeistoffen.


Locatie 1 reactie 3.467x

Reactie (1)

HendrietteVrijdag 14 december 2018 – 17:47
Het waren geen 2 gewonden die naar het ziekenhuis zijn gegaan maar 3.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Grote uitslaande brand verwoest bedrijfspand aan de Prins Mauritslaan in Wezep
Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep
Het weer in Wezep
Regenbui 14,7°C
N 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier