Nieuwsarchief

Arrestatieteam haalt 2 verdachten uit de trein bij station Zwolle na bommelding; daarna nog 3 aanhoudingen

Een bizarre middag op en rond het station in Zwolle zondagmiddag. Het arrestatieteam van de politie heeft in totaal vijf personen aangehouden bij drie verschillende incidenten. De politieactie begon voor twee uur 's middags al toen de politie telefonisch werd ingelicht door een reizigster die in de trein van Emmen naar Zwolle zat. De vrouw had een gesprek opgevangen van twee personen die bij haar in de trein zaten en het er over hadden dat er een bom aanwezig zou zijn in de trein. De politie nam de melding zeer serieus en heeft de trein uiteindelijk vlak voor station Zwolle stil laten zetten op het oostelijk emplacement dat parallel ligt aan de Deventerstraatweg. De perronsporen 14, 15, 16 en 1b werden door de politie en medewerkers van Service & Veiligheid van de NS afgesloten. Niemand mocht deze perrons meer op. Politieagenten in kogelwerende vesten namen op allerlei locaties positie in, ze stonden grotendeels verdekt opgesteld.

Ondertussen werd het arrestatieteam van de de politie ter plaatse gevraagd. Zij zijn met spoed ter plaatse gekomen en hebben zich bij een toegangshek naast het spoor aan de Deventerstraatweg voorbereid op de - zo leek het bijna - 'bestorming' van de trein. De AT'ers gingen met een flinke pas richting de trein en enkele van hen bleven op posities rondom de trein staan met snipers en ander zwaar geschut. De reizigers werden als eerste uit de trein geholpen door het arrestatieteam. Zij moesten op zo'n 50 meter afstand van de trein naast het spoor gaan zitten. In het begin moesten zij ook hun handen op hun hoofd houden. Uiteindelijk konden er twee personen uit de trein aangehouden worden. Zij zijn door het arrestatieteam terug gebracht naar de locatie waar de politie zich had verzameld.

Toen het arrestatieteam klaar was langs de Deventerstraatweg kwam er ondertussen nieuwe informatie binnen bij de politie. Terwijl het treinverkeer al enige tijd stilgelegd was, zagen getuigen dat twee mannen zich hadden opgesloten in een wc van een stilstaande trein. Het station werd ontruimd, er mocht geen gebruik meer worden gemaakt van de reizigerstunnel onder de sporen door. Het arrestatieteam dat toch al aanwezig was heeft de twee mannen uit de trein geplukt en ook zij zijn afgevoerd. Kort daarop kon het station weer vrijgegeven worden en mochten de treinen weer vertrekken van en aankomen op station Zwolle.

Alsof het nog niet gek genoeg verlopen was, is er uiteindelijk nog een derde aanhouding verricht door het arrestatieteam. Een man met een bijl was in het centrum van Zwolle gespot en omdat niet precies duidelijk was wat de man van plan was met zijn bijl, werd er 112 gebeld door ooggetuigen. Zij gaven een duidelijke omschrijving door van de man, waarop de politie deze man uiteindelijk in de omgeving van het station spotte. Ook hier werd het arrestatieteam weer ingezet. Deze man is ook aangehouden.

In totaal zijn er vijf aanhoudingen verricht op en rond het station van Zwolle. De politie liet weten dat er tussen de drie verschillende incidenten geen verband is, ze staan volledig los van elkaar. Het feit dat het arrestatieteam in alle gevallen de arrestaties verricht heeft, is in de twee laatste zaken enkel toeval. Normaliter zouden de mannen in de wc in de trein en de man met de bijl door reguliere agenten zijn aangehouden. De twee mannen die zich in de wc van de trein hadden verschanst hadden geen kwaad in de zin: ze waren aan het roken. Ze zijn vrij snel weer op vrije voeten gesteld met een fikse waarschuwing. Volgens de woordvoerder van de politie konden de twee mannen het bureau lachend verlaten. Want ja: hoe vaak komt het nou voor dat je al rokend door een arrestatieteam uit een toilet van een trein wordt geplukt?

Ook de twee mannen uit de trein zijn zondagavond laat weer op vrije voeten gesteld. Van de man met de bijl die ook aangehouden was door de politie is de bijl in beslag genomen.


Locatie Reageren 1.332x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Man (57) uit Wolvega overleden na auto te water in stadsgracht Zwolle
Traumahelikopter landt op tennisveld in Zwolle vanwege gewonde tennisser
Molotovcocktail tegen woning gegooid in Zwolle
Het weer in Wezep
Zonnig 19,1°C
WZW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
[Politie 19:09.56] Aanrijding Letsel Oude Bleeksweg Elburg
Woensdag 22 mei 2019 - 19:09
Goedemorgen! De Kameel rijdt vandaag voor de spoorwensdagen een rit door Nederland, net als gisteren. Voor @treinreiziger rij ik mee van Utrecht tot Zwolle om zo een kleine sfeerreportage te maken. https://t.co/4cc5DHqKnS
Woensdag 22 mei 2019 - 09:25
@VNOGregio Lastgeving = aanwijzing
Dinsdag 21 mei 2019 - 15:28
@StephanVanLoon Haha ohja… daar had ik even overheen gekeken. Nou bij deze haha.
Maandag 20 mei 2019 - 22:22
@StephanVanLoon 19.10u Kampen-Zuid > Drontermeertunnel… dat ben jij dan niet. https://t.co/vMXfoVe6cz
Maandag 20 mei 2019 - 22:18
In de Verenigde Staten nu een grote kans op flinke tornado’s in Texas en Oklahoma. Prachtige live verslaggeving op KFOR met een helikopter en radarbeelden. Live via: https://t.co/Dlda1PMxVt https://t.co/Q7XstrvHe8
Maandag 20 mei 2019 - 21:54