Nieuwsarchief

Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle

Een groep van (tenminste) vijf krakers heeft in de nacht van maandag op dinsdag een snelkraak gepleegd op de Amac store in de Diezerstraat in Zwolle. De winkel waar veelal Apple producten verkocht worden was doelwit van een inbraak. Buurtbewoners hoorden om elf minuten over half een 's nachts een harde klap. Toen er naar buiten werd gekeken bleek dat (tenminste) vijf personen betrokken waren bij de inbraak. Op een video van een buurtbewoner was te zien dat de inbrekers binnen twee minuten een buit in de winkel verzamelden om vervolgens in een grijze Fiat 500 er vandoor te gaan.

De schade na de inbraak is groot. Niet alleen zijn er demonstratietelefoons gestolen (die na de diefstal volgens Amac onbruikbaar zijn), ook is er schade aan de winkel zelf. Zo is het rolluik zwaar beschadigd geraakt en ligt er veel glas van de kapotte deuren.

De politie heeft na de inbraak op diverse plekken in en rond Zwolle posten ingenomen. Of er aanhoudingen verricht zijn is op het moment van schrijven van dit artikel niet duidelijk. De Forensische Opsporing van de politie gaat dinsdag overdag onderzoek doen naar de inbraak. De eigenaar van de winkel is ter plaatse gekomen om de schade op te nemen en om maatregelen te treffen voor het eerste herstel.

De politie heeft laten weten dat even na een uur 's nachts een achtergelaten voertuig is aangetroffen op de A50 tussen afslag Hattem en Heerde. Het voertuig bleek eerder gestolen vanaf de Nieuwstraat in Zwolle en was mogelijk betrokken bij de inbraak. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.


Locatie Reageren 1.360x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Overleden vrouw (67 jaar) aangetroffen op parkeerplaats in Zwolle, politie start groot onderzoek
Meerdere gewonden bij ongeval op de afrit van de A28 bij Zwolle Zuid
Politie onderzoekt mogelijk zedenmisdrijf in de Ravelijnstraat in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 14,3°C
WZW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier