Nieuwsarchief

Twee handgranaten exploderen bij woning Hanselaarmate Zwolle: politie doet hele dag groot onderzoek

De politie is dinsdagochtend een groot onderzoek gestart nadat in de nacht van maandag op dinsdag een tweetal handgranaten tot ontploffing zijn gebracht bij een woning aan de Hanselaarmate in Zwolle-Zuid. Rond half vijf 's ochtends werden de handgranaten door een of meerdere personen tot ontploffing gebracht bij een woning. Een handgranaat is vermoedelijk bij een auto tot ontploffing gebracht, de andere is mogelijk in een achtertuin gegooid. In totaal zijn vijf woningen en drie auto's beschadigd geraakt door de rondvliegende scherven van de granaten.

Na de explosies is de politie ter plaatse gegaan. Aanvankelijk werd gedacht aan vuurwerk, maar toen de politie ter plaatse kwam en zag dat er sprake was van forse schade is er direct gestart met het maken van een plaats delict. Toen duidelijk werd dat er schade was aan meer woningen dan gedacht, werd het plaats delict fors uitgebreid en heeft de politie het onderzoeksteam opgeschaald. Een groot deel van de straat en steeg richting een parkeerplaats achter het blok met woningen werden afgezet met zwarte schermen. De politie heeft de hele dag onderzoek gedaan bij de woning. Daarbij werd ook een drone ingezet. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse geweest om assistentie te verlenen, maar er zou geen explosiegevaar meer zijn geweest.

De aanslag is vermoedelijk gericht op de eigenaar van café Bruut waar oktober vorig jaar een handgranaat aan de deurklink van het pand werd gehangen.


Locatie Reageren 1.356x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Tweede autobrand in week tijd in Zwolle: wederom vermoeden van brandstichting
Automobilisten botsen op de Marsweg in Zwolle
Brandweer onderzoekt inhoud van uit de stadsgracht geviste vat in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 18,1°C
N 3,2km/h
16,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@Talpaweer 16,4mm in Wezep op de Noord Veluwe
Zondag 25 juli 2021 - 19:59
RT @RobertSlagter Over eigen spoor met de eerste passagiertrein van @ArrivaBlauwnet vanaf station Zwolle door de dive under onder het spoor naar Meppel door! Fraai project van @ZwolleSpoort @ProRail en @NoorderSpoort ! https://t.co/Vu9TIKYcN3
Zaterdag 24 juli 2021 - 07:13
@010fotograaf @mediamannetje Het geeft het zo toch een apart sfeertje, haast CSI achtig. Bijzonder!
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
Nieuws: Felle brand verwoest auto Kalmiastraat Wezep - https://t.co/A5wMrYI5MW (foto's & video) https://t.co/pm9Xw5MypY
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
RT @POL_ZwolleNoord Rond 3.45 uur melding van een steekpartij in de #Aalanden. Bleek ter plaatse niets aan de hand. Melder had valse melding gedaan. Had vannacht en ook de nachten ervoor ook al voor overlast gezorgd en werd zodoende aangehouden #politie #Zwolle https://t.co/9NhMuEMHuT
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:09
@010fotograaf Bijzondere verlichting zo bij het onderzoek.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:54
Melding autobrand Kalmiastraat Wezep, auto door felle brand verwoest. Brandweer heeft de brand geblust met schuim. Oorzaak nog onbekend.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:03
Melding steekincident Scheldelaan Zwolle: niks aangetroffen, loos alarm? @POL_Zwolle
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:01
Nieuws: Tweede autobrand in week tijd in Zwolle: wederom vermoeden van brandstichting - https://t.co/R9q3wZJYDP (foto's & video) https://t.co/FK3KRs4R44
Zaterdag 24 juli 2021 - 00:57
RT @ProRail In Horst aan de Maas hebben we een overweg gesloten voor gemotoriseerd vervoer. https://t.co/SVV7XMbnBz
Vrijdag 23 juli 2021 - 18:32