Nieuwsarchief

Man (57) uit Wolvega overleden na auto te water in stadsgracht Zwolle

De hulpdiensten werden in de nacht van dinsdag op woensdag rond half vijf gealarmeerd voor een te water geraakte auto bij de rotonde van de Schuttevaerkade met de Burgemeester Roelenweg. Een automobilist kwam vanaf de Burgemeester Roelenweg en is door nog onbekende oorzaak vanaf de rotonde rechtdoor geschoten. Hij schoot het parkeerterrein over, botste tegen een geparkeerde auto en vloog vervolgens de kade af. De auto belandde op de kop in de stadsgracht.

De politie arriveerde als eerste bij het ongeval. De auto dreef nog deels boven water en twee agenten besloten om het water in te springen om een reddingspoging te ondernemen. Dat mocht helaas niet lukken. Het duikteam van de brandweer was ook snel ter plaatse en zij zijn vervolgens ook het water in gegaan. Na enkele minuten kon de brandweer de man uit de auto krijgen en boven water halen. Hij is de kant op gebracht en overgedragen aan het ambulancepersoneel. De twee agenten die te water waren gesprongen zijn (vermoedelijk met spoed) naar het politiebureau overgebracht om nieuwe droge kleren te krijgen, dit om onderkoeling tegen te gaan.

De traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde was ook opgeroepen. De traumahelikopter cirkelde korte tijd boven Zwolle maar is daarna terug gevlogen richting de basis. De ambulance op de grond vertrok tegelijkertijd naar het ziekenhuis. De situatie van het slachtoffer is kritiek.

Hoe het precies kon gebeuren dat de man vanaf de rotonde rechtdoor schoot wordt onderzocht door het Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) van de politie. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om de auto te bergen. Daarbij kreeg de berger assistentie van een bedrijf dat gespecialiseerd is in duiken.

Update 12.40u:
De 57-jarige man uit Wolvega die woensdagochtend vroeg met zijn voertuig te water raakte aan de Schuttevaerkade is overleden. Dat meldt de politie in een persbericht.


Locatie Reageren 1.439x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Traumahelikopter landt op tennisveld in Zwolle vanwege gewonde tennisser
Molotovcocktail tegen woning gegooid in Zwolle
Busje pakketbezorger op zijn kant bij ongeval IJsselallee Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 15,9°C
WNW 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
[Politie 14:04.30] Aanrijding Letsel A50 Li 233,2 Wapenveld
Maandag 20 mei 2019 - 14:04
@beeeh_bert Het enige gevaarlijke voor mij was de kans op blikseminslag.
Maandag 20 mei 2019 - 12:24
@WeblogZwolle Geen ‘koufront’ (ipv Koudefront) maar een convergentielijn.
Maandag 20 mei 2019 - 00:13
@StephanVanLoon Toevallig in een van de SLT’s? Of reed je een DDZ?
Zondag 19 mei 2019 - 23:56
Foto’s van de buienlijn tussen Zwolle - Kampen - Dronten. Door de lage treksnelheid van de buienlijn was het prima te chasen. Meer foto’s op: https://t.co/xfCC5kHeVs https://t.co/xnm3VEF15F
Zondag 19 mei 2019 - 23:12
@ramonvegelien @ProRail_VL Dat is niet Zwolle-Olst. Foto is bij Hanzelijn thv Zalk gemaakt. Bliksem sloeg in thv A28 Zwolle Zuid
Zondag 19 mei 2019 - 19:20
Donder en bliksem plus een prachtige Whales Mouth! https://t.co/MLDU74BoGU
Zondag 19 mei 2019 - 18:53
Met name Hattem / Wapenveld / Heerde zal nu de volle laag krijgen van het zwaarste gedeelte van de buienlijn. Kans op hagel aanwezig. https://t.co/syu8uE2pVp
Zondag 19 mei 2019 - 18:46
De buienlijn nadert! Foto vanaf de Burg. Hardenbergweg bij Zalk / Hattemerbroek thv viaduct N50/Hanzelijn. https://t.co/lfSXo5uffA
Zondag 19 mei 2019 - 18:44