Nieuwsarchief

Dollemansrit eindigt frontaal tegen boom in Zwolle-Zuid

Een dollemansrit van een bestuurder is zaterdagavond ten einde gekomen toen de bestuurder met zijn auto frontaal tegen een boom botste op de Schneidermarke in Zwolle-Zuid. De bestuurder zou elders in de wijk in (de omgeving van) De Goeijenmarke ook enkele auto's hebben geraakt en voor schade hebben gezorgd. Buurtbewoners die de man staande probeerden te houden zagen dat de man wazig uit zijn ogen keek. Na de poging van de buurtbewoners om de man te stoppen ging de man er door in de richting van de Commissarislaan. Ter hoogte van de Schneidermarke sloeg hij rechtsaf en reed een fietspad op. Daarbij heeft de man twee paaltjes omver gereden. Vervolgens kwam hij weer op de straat terecht. Daar heeft de man een boom geschampt en een lantaarnpaal omver gereden. Uiteindelijk botste hij midden in een groenstrook frontaal op een boom.

Buurtbewoners die de harde klap hoorden liepen naar de gecrashte auto toe en zagen dat de man uit zijn auto stapte. Hij is vervolgens met een rustige wandelpas richting het park gelopen. Uiteindelijk heeft de politie de man elders in de wijk gevonden. Daar is hij de ambulance in gebracht om hem te behandelen aan (eventuele) verwondingen. De politie heeft op de locatie waar de auto gecrasht is een tas doorzocht. Daar bleek ook de rijbewijs van de man in te zitten. Zijn rijbewijs is hij in ieder geval kwijt en er is ook een alcohol- en speekseltest afgenomen. Daaruit moet blijken of de man ook onder invloed van verdovende middelen reed.

De zwaarbeschadigde auto is door bergingsbedrijf Wolves geborgen. Ziut is ter plaatse gekomen om de omvergereden lantaarnpaal veilig te stellen.


Locatie Reageren 1.121x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vier aanhoudingen na schietpartij Oude Vismarkt Zwolle
Vermoeden van brandstichting bij autobrand Egelveld Zwolle
Zwaargewonde bij ongeval met bromscooter Papaverweg - Veronicaweg Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,8°C
WNW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07
Melding brand wegvervoer betrof een auto met rookontwikkeling op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van afrit Wezep. Geen vlammen zichtbaar. https://t.co/Wd6n2SbMZV
Maandag 15 juli 2019 - 15:24
[Brandweer 15:05.42] P 1 BON-07 BR Wegvervoer Zuiderzeestraatweg Rondweg Wezep 066741
Maandag 15 juli 2019 - 15:05
@dicktimmerman Geen idee, ik ben niet ter plaatse geweest. Maar de uitkomst is meestal wel vrij zeker.
Maandag 15 juli 2019 - 13:41
@POL_Overijssel @thejermaine @PdDenekamp @jasperhutten @Regtur01 @hugohugo Gokje: een andere aardcode (als ik het goed zeg) in GMS dan schietincident (bv geweldsincident?) waardoor het automatisch persalarm niet getriggerd werd en voorlichting die vergeet zelf te pageren.
Maandag 15 juli 2019 - 13:33