Nieuwsarchief

Automobilist zwaargewond bij ongeval op de A28 tussen Nunspeet en Harderwijk

Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A28 tussen Nunspeet en Harderwijk. De bestuurder botste rond tien voor vier tegen de achterkant van een vrachtwagen die op de rechterrijstrook reed. Vervolgens raakte de auto van de weg, kwam in de berm en botste frontaal tegen een boom. Naar het er uit ziet zijn bij de eerste botsing met de vrachtwagen de airbags geactiveerd. Bij de tweede botsing met de boom waren deze airbags echter niet meer effectief, wat waarschijnlijk het ernstige letsel van het slachtoffer verklaart. Aanvankelijk was ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen voor deze aanrijding, maar de ambulance is na aankomst erg snel vertrokken met het slachtoffer naar het ziekenhuis.

Vanwege het ernst van het ongeval moest de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse komen om de aanwezige sporen vast te leggen. Vanwege het onderzoek en de berging van het voertuig door bergingsbedrijf Stouwdam moest de rechterrijstrook afgesloten blijven. Dit leverde in de vroege ochtendspits flinke vertraging op. In totaal stond er ruim 8 kilometer file met een vertraging van meer dan drie kwartier. Rond half zes kon de A28 weer vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 3.437x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hulshorst:

Dode bij ongeval met elektrische auto (Tesla) op de Oudeweg bij Hulshorst
Flinke brand in coniferenhaag bij chalets Harderwijkerweg Hulshorst
Auto in greppel Harderwijkerweg Hulshorst
Het weer in Wezep
Bewolkt 29,1°C
NO 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03
@pieter_baas 120km/h (na 19.00u), voorheen 130km/h. Ik reed in echte kilometers ±125-130km/h (op de snelheidsmeter is dat 130-135km/h) ongeveer denk ik. Auto’s voor mij zullen als ik het inschat zo’n 105-115km/h gereden hebben, sowieso onder de Vmax.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:48
@pieter_baas Groot licht gebruik ik ook liever niet, uiterst middel en inderdaad intimiderend soms. Maar als je goed spiegelt, is het overduidelijk dat er verkeer aan komt. Die auto’s hadden al lang en breed op rijstrook 2 moeten zitten, dan hoef je niet te schrikken.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:44
@dicktheboss Klopt, wachtte totdat alles achter mij weg was om dan naar rechts te gaan. Alleen die quad en BMW had ik vanaf links niet op mijn kruising verwacht (ze reden rondjes op dat stuk zag ik later op de dashcam terug).
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:38