Nieuwsarchief

Dode bij ongeval met elektrische auto (Tesla) op de Oudeweg bij Hulshorst

Bij een eenzijdig ongeval op de Oudeweg bij Hulshorst is vrijdagmiddag een 47-jarige man uit Barneveld om het leven gekomen. De hulpdiensten kregen vrijdagmiddag om acht minuten over twee de melding binnen dat er een ernstig verkeersongeval had voorgedaan op de Oudeweg. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een Tesla - een elektrische auto - door nog onbekende oorzaak van de weg was geraakt en tegen een boom was gebotst. De bestuurder is bij het ongeval uit de auto geslingerd. De auto kwam door de zware aanrijding op de kop terecht.

Bij de aanrijding met de boom kwamen de accupacks van de auto tot ontbranding. Dit zorgde voor een hachelijke situatie, waarbij enerzijds de accucellen ontploften en anderzijds er een kans aanwezig was op een natuurbrand. De brandweer schaalde naast 'middel hulpverlening' ook op naar 'grote brand', zodat er genoeg middelen voorhanden waren om de brand snel te bedwingen. Desondanks heeft het (na)blussen van de accupacks nog enige tijd in beslag genomen.

De overleden bestuurder is door de hulpdiensten waardig op een veilige plek neergelegd. Dit zodat de brand geen gevaar kon vormen. Een uitvaartondernemer is ter plaatse gekomen om het lichaam te bergen voordat het onderzoek en de berging van de auto begonnen.

Voor de berging van de auto is naast bergingsbedrijf Stouwdam ook bergingsbedrijf Vreugdenhil uit Den Haag ter plaatse gekomen. Zij beschikken over een waterdompelcontainer, waarin elektrische auto's die vlam hebben gevat tenminste drie dagen volledig onder water worden gehouden om de kans op het opnieuw ontbranden van de accupacks te kunnen minimaliseren. Dit is tegenwoordig standaard protocol bij dit soort branden. De nauwelijks nog te herkennen Tesla model 3 is door beide bergingsbedrijven geborgen, waarna begonnen kon worden met het reinigen van de weg en de berm. Brokstukken van de auto, waaronder wielen en het stuur, lagen verspreid over een flinke afstand van het wrak.

De politie heeft nog geen oorzaak kunnen vinden voor de eenzijdige aanrijding. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft het ongeval in onderzoek.

Noot: De getoonde foto's in dit fotoalbum kunnen door sommige bezoekers als schokkend worden ervaren. De ontwikkelingen rondom elektrische auto's gaan razendsnel en de kennisvorming rondom dit onderwerp is ook voor bijvoorbeeld hulpverleners van groot belang. De keuze om gedetailleerde foto's van het wrak te plaatsen is in dit kader gedaan. Uiteraard speelt mee dat het slachtoffer al direct na de crash niet meer in het voertuig heeft gezeten.
Locatie 1 reactie 10.127x

Reactie (1)

HendrikZondag 26 april 2020 – 18:27
Gevaarlijke auto's die Tesla's, er zijn al wel veel vaker kleine ongelukjes mee gebeurd waarbij het accupack die in de bodem van de Tesla ingebouwd zit gekneusd werd en in brand vloog en ontplofte en zo vaker mensen verwonde met nu een dode tot gevolg. Fijn zo'n auto, je krijgt een aanrijding en hij vliegt in brand of ontploft.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hulshorst:

Automobilist zwaargewond bij ongeval op de A28 tussen Nunspeet en Harderwijk
Flinke brand in coniferenhaag bij chalets Harderwijkerweg Hulshorst
Auto in greppel Harderwijkerweg Hulshorst
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,6°C
N 0,0km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier