Dode (41) en zwaargewonde (32) bij zwaar ongeval Oostelijke Rondweg Elburg

Bij een eenzijdig ongeval op de Oostelijke Rondweg in Elburg is vrijdagavond rond negen uur een 41-jarige man uit Dronten om het leven gekomen. De bestuurder van een snelle Porsche met ongeveer 580pk reed vanaf het industrieterrein vanaf de Industriestraat de Oostelijke Rondweg op. Vlak na de kruising met het Mheenwegje is de bestuurder de macht over het stuur verloren. De auto kwam eerst rechts van de weg met de wielen in de berm, waarna de auto verderop links van de weg in de berm raakte. Daar raakte de auto een hekwerk om vervolgens diep in een maisveld te belanden.

Een slachtoffer - de 41-jarige man uit Dronten - is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het andere slachtoffer - een 32-jarige man uit Kampen - is zwaargewond met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De gealarmeerde traumahelikopter vanuit Amsterdam was ook aanvliegend, maar is kort voor de aankomst geannuleerd.

Het Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Tijdens het onderzoek van de VOA was te zien dat de eerste sporen vlak na de kruising met het Mheenwegje in de berm te vinden waren. Daar is de auto op zo'n 190 meter voordat het in het maisveld belandde al van de weg geraakt. Nadat het van de weg raakte en in het maisveld belandde, is de auto naar schatting zo'n 40 tot 50 meter het maisveld in gereden.

Na het sporenonderzoek ter plaatse is bergingsbedrijf Stouwdam begonnen met het bergen van de Porsche. De Oostelijke Rondweg bij Elburg is van 9 uur 's avonds tot 2 uur 's nachts afgesloten geweest voor het verkeer.

Update zaterdag 11.15u:
De politie heeft de identiteit van de slachtoffers bekend gemaakt in een persbericht. De politie is verder op zoek naar getuigen die de auto kort voor het ongeval hebben zien rijden op de Oostelijke Rondweg. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer recent nieuws uit Elburg:

Politie onderzoekt aanrijding met twee auto's op rotonde in Elburg
Gewonde bij ongeval door mislukte inhaalactie Klokbekerweg Elburg
Automobilist raakt spiegel tegenligger en botst daarna op voorganger in Elburg
Zonnig 8,4°C
@EdAldus Nou voor een kansje op wat natte sneeuw gaat hier de vlag niet uit. Of droge sneeuw of niks. #flutwinter
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:39
@CinqPower @samuel291984 @RWSverkeersinfo Onwelwording. Chauffeur mee naar het ziekenhuis.
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:15
De bergers van bergingsbedrijf Stouwdam zijn hard aan het werk om de vrachtwagen zo snel en veilig mogelijk van de snelweg af te krijgen. De vrachtwagen is in ieder geval al weer uit de middenberm gehaald. #A28 #Nunspeet https://t.co/ioysDHFG2V
Dinsdag 25 februari 2020 - 11:17
@JaapSelles @RWSverkeersinfo @ANWBverkeer Ja of erger: naar de andere rijbaan. Dan was de ellende waarschijnlijk niet te overzien.
Dinsdag 25 februari 2020 - 11:09
De vrachtwagen staat in de middenberm tegen de geleiderail en moet zo door de berging weer op de weg worden getrokken. Linkerrijstrook is dicht op de A28 tussen ‘t Harde en Nunspeet. @RWSverkeersinfo @ANWBverkeer https://t.co/UAoskwZN9M
Dinsdag 25 februari 2020 - 10:44
Op de A28 tussen ‘t Harde en Nunspeet is bij een ongeval een vrachtwagen in de middenberm terecht gekomen. De geleiderail is flink geraakt. De linkerrijstrook is dicht, file in de richting van Amersfoort. Ik ben onderweg en bijna ter plaatse.
Dinsdag 25 februari 2020 - 10:08
RT @StruktonRail 2 weken geleden mocht collega Frans mee met de eerste zelfrijdende testrit met passagiers aan boord. Hij vertelt waarom certificeringen van levensbelang zijn. #watmaakjijmorgen https://t.co/6lXSks2zIr https://t.co/BZanTCGY9y
Dinsdag 25 februari 2020 - 09:38
@RWSverkeersinfo Aha, dat kan ook uiteraard. Altijd fijn een flinke vrachtwagen als buffer voordat de hulpdiensten er zijn. ????
Dinsdag 25 februari 2020 - 09:36
@RWSverkeersinfo Bedankt, ik was al nieuwsgierig of het zinvol was om nog even die kant op te rijden maar ik zag net de rode kruizen alweer van rijstrook 2 af gaan. Ongetwijfeld weer een auto voor een vrachtwagen terecht gekomen?
Dinsdag 25 februari 2020 - 09:32