Nieuwsarchief

Dode (41) en zwaargewonde (32) bij zwaar ongeval Oostelijke Rondweg Elburg

Bij een eenzijdig ongeval op de Oostelijke Rondweg in Elburg is vrijdagavond rond negen uur een 41-jarige man uit Dronten om het leven gekomen. De bestuurder van een snelle Porsche met ongeveer 580pk reed vanaf het industrieterrein vanaf de Industriestraat de Oostelijke Rondweg op. Vlak na de kruising met het Mheenwegje is de bestuurder de macht over het stuur verloren. De auto kwam eerst rechts van de weg met de wielen in de berm, waarna de auto verderop links van de weg in de berm raakte. Daar raakte de auto een hekwerk om vervolgens diep in een maisveld te belanden.

Een slachtoffer - de 41-jarige man uit Dronten - is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het andere slachtoffer - een 32-jarige man uit Kampen - is zwaargewond met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De gealarmeerde traumahelikopter vanuit Amsterdam was ook aanvliegend, maar is kort voor de aankomst geannuleerd.

Het Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Tijdens het onderzoek van de VOA was te zien dat de eerste sporen vlak na de kruising met het Mheenwegje in de berm te vinden waren. Daar is de auto op zo'n 190 meter voordat het in het maisveld belandde al van de weg geraakt. Nadat het van de weg raakte en in het maisveld belandde, is de auto naar schatting zo'n 40 tot 50 meter het maisveld in gereden.

Na het sporenonderzoek ter plaatse is bergingsbedrijf Stouwdam begonnen met het bergen van de Porsche. De Oostelijke Rondweg bij Elburg is van 9 uur 's avonds tot 2 uur 's nachts afgesloten geweest voor het verkeer.

Update zaterdag 11.15u:
De politie heeft de identiteit van de slachtoffers bekend gemaakt in een persbericht. De politie is verder op zoek naar getuigen die de auto kort voor het ongeval hebben zien rijden op de Oostelijke Rondweg. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Locatie Reageren 13.407x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Automobilist raakt spiegel tegenligger en botst daarna op voorganger in Elburg
Auto en brommobiel botsen op de Flevoweg in Elburg
Auto over de kop in droge sloot bij ongeval Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 11,7°C
N 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Ah, kijk. Een winterinval staat op het menu. Één oplossing in de 15-daagse pluim voor noordoost NL gaat op 6 november voor een onvervalste ijsdag. ???? Lekker vroeg in het seizoen. Uiteraard is de waarde hiervan erg klein maar wel leuk om te zien. https://t.co/d2ht9CW3tw
Woensdag 23 oktober 2019 - 23:15
Eigenlijk ook wel schandalig dat er tegenwoordig geen omroep of zender meer is die op een niet sensationele manier een educatief verkeersprogramma kan of wil maken voor primetime. Gelukkig is @digihaas teruggekeerd op YouTube. Slow-tv maar nog steeds reuze interessant & leerzaam.
Woensdag 23 oktober 2019 - 23:09
@bcroezen @digihaas Prachtig inderdaad dat ongeval op de snelweg. ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 23:07
@digihaas Ga je als de tijd het toe laat ook nog kijken naar Patreon, https://t.co/8yrW1l0iqA of iets anders met crowdfunding? Het is je van harte gegund.
Woensdag 23 oktober 2019 - 23:04
@digihaas Leo, complimenten voor de video op YouTube. Top montage en alsof ik naar een oude maar actuele BODW kijk. Geen sensatie maar echte televisie. Top dus!! ????????????
Woensdag 23 oktober 2019 - 23:03
RT @OvDRail_Joey Vrienden, @digihaas strikes again. #BODW 2.0 . Het kijken absoluut waard ???? https://t.co/P4b5kTB1gk
Woensdag 23 oktober 2019 - 20:59
@Gewoon_Raymond @ProRail Misschien heeft @ProRail nog wel zo’n chocolade spoorstaaf liggen? ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 20:07
@boetje100 Wat is dit dan wel?????? Ik wist niet dat er regels waren voor wat ik op mijn eigen Twitter account mag posten. Kennelijk heb ik dat gemist. ????
Woensdag 23 oktober 2019 - 13:19