Twee gewonden bij ongeval auto tussen de bomen A28 't Harde - Wezep

Op de A28 tussen 't Harde en Wezep zijn maandagavond een man en een vrouw gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Omstreeks tien voor half negen kwam de auto met de wielen in de middenberm terecht. De bestuurder of bestuurster van het voertuig is - gezien de sporen op het wegdek - gaan overcorrigeren waarna de auto rechts van de weg in de buitenberm terecht kwam. Voordat de auto de buitenberm in vloog is het voertuig op de vluchtstrook al op z'n zijkant terecht gekomen. Vermoedelijk is de auto ook nog een of meerdere keren over de kop geslagen voordat het tussen de bomen tot stilstand kwam. Naast de politie en ambulance werd ook de brandweer van Elburg opgeroepen. Voor aankomst van de brandweer waren beide inzittenden al uit het voertuig. De brandweer heeft enkele bomen weggezaagd zodat de berger van bergingsbedrijf Stouwdam sneller zijn werk kon doen.

Beide inzittenden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw zou er het slechtst aan toe zijn geweest. Ze is met spoed overgebracht naar Zwolle. Vanwege het ongeval was de rechterrijstrook enige tijd afgesloten voor het verkeer. Gezien het tijdstip en het geringe verkeersaanbod ontstond er nauwelijks vertraging.

Locatie 1 reactie 1.523x

Reactie (1)

Hans ReitsmaDinsdag 30 juli 2019 – 07:57
Stefan,
Los van het feit dat een ongeval altijd triest is en dat die dus ook emoties oproepen blijft wel de vraag hangen waarom dit ongeluk gebeurde?
Zeker na het zien van foto 13 vraag je je toch af waarom je in de middenberm bent terecht gekomen? Het is nou niet zo dat er geen ruimte is?
Ik weet dat je hier vaak over bericht maar bij mijn weten het nauwelijks over de oorzaken hebt. Tevens rept Rijkswaterstaat hier te weinig over. Maar hou aub een open discussie op gang over wat zinnig is. Gaan al die mensen die nu in de berm rijden dan minder ongelukken maken?
Blijf vooral rapporteren over dit soort zaken!
Met vriendelijke groet
Reactie van Stefan Verkerk:
Ik heb geen oorzaak gehoord bij dit ongeval, dus dan kan ik er ook niet over berichten. In sommige gevallen hoor ik wel wat mogelijk de oorzaak is, maar dan is het voor de politie bijvoorbeeld niet feitelijk vast te stellen dat het ook zo gegaan is. Ook dan bericht ik er niet over, terwijl er wel een vermoeden bestaat. Pas als het duidelijk bevestigd is door de bestuurder of als er sprake is van betrokkenheid van een andere partij, dan kan ik er objectief over berichten.

Meer recent nieuws van op 't Harde:

5 gewonden bij frontale aanrijding op de N309 Eperweg bij 't Harde
Auto botst op achterkant van trailer vrachtwagen A28 't Harde
Brand in schuur Marmerstraat 't Harde snel geblust door brandweer
NNW 0,0km/h
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25