Nieuwsarchief

Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde

Op de N309 Eperweg tussen 't Harde en Epe is maandagavond een 28-jarige man uit 't Harde om het leven gekomen. De hulpdiensten werden maandagavond rond kwart over zes gealarmeerd voor het ernstige ongeval vlakbij de kruising met de Prins Mauritsweg. Een auto met twee inzittenden was tijdens een hevige regenbui van de weg geraakt en links van de weg tegen twee bomen gebotst. Beide inzittenden kwamen na het ongeval bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer van Elburg heeft noodbevrijdingen uitgevoerd, waarbij beide slachtoffers snel uit het voertuig gehaald moesten worden. De 20-jarige bestuurder uit 't Harde is zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De 28-jarige bijrijder uit 't Harde is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Vanwege het ongeval werden naast de politie en brandweer ook drie ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen. De traumahelikopter uit Amsterdam was al een eind onderweg toen zij vanwege het slechte weer niet meer verder konden vliegen boven Flevoland. Zij zijn terug gegaan naar de heliport in Amsterdam. De eveneens gealarmeerde traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel is uiteindelijk wel ter plaatse gekomen, maar ook voor deze helikopter was het bijna niet meer mogelijk om verder te vliegen. Aanvankelijk zou er geland worden bij de afslag van de A28 bij 't Harde, maar dat was vanwege het slechte zicht onverantwoord geworden. Uiteindelijk werd de helikopter op het terrein van ASK 't Harde aan de grond gezet, waarvandaan het Mobiel Medisch Team per politieauto naar de ongevalslocatie werd gebracht.

Vanwege de ernst van het ongeval is er uitgebreid sporenonderzoek gedaan door de politie. Ook zijn er meerdere getuigen die zich op locatie gemeld hebben bij de politie. Enkele getuigen hebben laten weten dat de auto al op de A28 tussen Harderwijk en 't Harde gezien was met hoge snelheid. Andere getuigen die het ongeval zouden hebben zien gebeuren hebben - afzonderlijk van elkaar - aangegeven dat de automobilist na enkele inhaalacties de macht over het stuur verloren is tijdens een hevige regenbui. De auto is - op basis van de sporen in de berm - mogelijk in een spin geraakt, links van de weg in de berm terecht gekomen en heeft daar tenminste twee bomen geraakt. De grootste impact was aan de rechterachterzijde van de auto. De BMW M8 Competition met 625pk onder de motorkap is door de aanrijding zeer zwaar beschadigd geraakt.

De weg is een groot deel van de avond afgesloten geweest voor het verkeer. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de zwaarbeschadigde auto te bergen. De wegbeheerder provincie Gelderland is ter plaatse gekomen om de wegafsluiting te verzorgen. Ook moest een deel van de berm gesaneerd worden, omdat de auto na het ongeval een flinke hoeveelheid benzine heeft gelekt.

Noot: het op de foto's zichtbare bord 'Pas op wild' met 'adviessnelheid 50km/h' werd geactiveerd door na het ongeval geparkeerde voertuigen in de berm, dit staat los van het ongeval zelf.

Update 10:00u - informatie over leeftijden toegevoegd op basis van informatie van de politie.


Locatie Reageren 28.524x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,2°C
NNW 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier