Nieuwsarchief

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde

De brandweer van Elburg werd zaterdagmiddag rond kwart over vijf gealarmeerd voor een brand op parkeerplaats De Haere langs de A28 tussen 't Harde en Nunspeet. Bij aankomst bleek dat een bedrijfsbus in brand stond. De bestuurder van het voertuig reed over de A28 in de richting van Amersfoort. Tijdens het rijden kwam er rook uit het dashboard vandaan. De bestuurder zette zijn voertuig aan de kant op de parkeerplaats en stapte uit. Toen hij vervolgens de motorkap omhoog deed, sloegen de vlammen er al onder vandaan. De brandweer werd gebeld, waarna de meldkamer brandweer Elburg alarmeerde.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog boven het voertuig uit. De brandstoftank was door de brand ook nog eens gescheurd waardoor er een vloeistofbrand ontstond en de vlammen na enige tijd wederom metershoog werden. Daarbij speelde mee dat de bestuurder bij vertrek uit het noorden van het land zijn voertuig nog vol had getankt voor de lange rit richting het zuidwesten van het land.

De bestuurder van de bedrijfsbus bleef ongedeerd. Zijn voertuig brandde wel grotendeels uit. Een grote hoeveelheid gereedschap kon uit de laadruimte gered worden. Mogelijk dat de in de laadruimte aanwezige brandwerende overals het uitbreiden van de brand van de cabine naar de laadruimte heeft doen vertragen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de uitgebrande bedrijfsbus te bergen. Rijkswaterstaat heeft een ZOAB-cleaner van Van der Kolk ter plaatse laten komen om de parkeerplaats te reinigen. Vermoedelijk moet de aannemer Van der Lee binnenkort aan de slag om een deel van de bestrating te verwijderen en vervangen om de bodem te saneren. Er is mogelijk enkele tientallen liters diesel gelekt op de bestrating.

Het verkeer op de A28 heeft geen hinder ondervonden van de brand.


Locatie Reageren 1.500x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,8°C
NO 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier