Nieuwsarchief

Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan

De hulpdiensten werden vrijdagavond rond vijf over negen gealarmeerd voor een ongeval op de A28 tussen 't Harde en Nunspeet ter hoogte van Doornspijk. Een bedrijfsbus was daar van de weg geraakt en in de berm terecht gekomen tussen de bomen. Het voertuig was na het ongeval gekanteld. Naast de politie en ambulance werd ook de brandweer van Elburg gealarmeerd. De bestuurder van de bedrijfsbus raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet nog onderzoek naar of er sprake is van rijden onder invloed.

Hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Wel staat vast dat de bestuurder met zijn voertuig met de wielen in de middenberm terecht is gekomen en dat hij daarna met mogelijk een stuurcorrectie in een keer rechts van de weg in de berm terecht kwam en daar over de kop sloeg. Sporen op het wegdek maken dit duidelijk. De bestuurder zou verklaard hebben dat hij (mogelijk) van de weg gedrukt zou zijn.

De bedrijfsbus kwam na het ongeval ver van de weg te liggen. Het voertuig lag achter een bomenrij en heeft een wildhekwerk vernield. Omdat de berging vanaf de weg lastig werd door de aanwezigheid van de bomen, koos de berger van bergingsbedrijf Stouwdam om een telescoopkraan te laten komen. Rijkswaterstaat sloot de rechterrijstrook af zodat er voldoende veilige werkruimte was voor de telescoopkraan. Met de telescoopkraan kon de beladen werkbus uit de berm worden gehesen en op de bergingsauto worden gezet. Pas rond elf uur kon de weg weer volledig vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 2.502x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,3°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier