Nieuwsarchief

Bijzondere berging op de A28 tussen 't Harde en Wezep: auto tientallen meters van de weg na eenzijdig ongeval

Een automobilist is vrijdagochtend onwel geraakt tijdens een autorit over de A28 tussen 't Harde en Wezep. De bestuurder reed met zijn voertuig de berm in en verdween vervolgens de bosjes in om tientallen meters verderop pas tot stilstand te komen vlak voor de spoorlijn. Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond tien over negen op de rijbaan van Amersfoort richting Zwolle. De bestuurder en de bijrijdster konden zelf uit het voertuig komen. Volgens de politie maakten de beide inzittenden het goed na het ongeval.

Omdat het bergen van de auto een ongewone klus leek te gaan worden, werd door Rijkswaterstaat besloten dat de berging uitgesteld zou gaan worden tot na de avondspits. Bergingsbedrijf Stouwdam moest rond half 8 's avonds ter plaatse zijn om de berging te gaan uitvoeren. Rijkswaterstaat had inmiddels een afzetting geregeld: de rechterrijstrook werd afgesloten, wat in de late nasleep van de avondspits nog voor ongeveer twee kilometer file zorgde.

Met de telescoopkraan van Stouwdam werd de vrij nieuwe elektrische auto uit de bosjes getakeld en op het bergingsvoertuig gezet. Het moet (wederom) een bijzonder gezicht zijn geweest voor voorbijgangers. Twee maanden geleden belandde er nog een bedrijfsbus tussen de bomen op het stuk tussen 't Harde en Nunspeet. Ook toen moest er een telescoopkraan ingezet worden voor de berging.
Locatie Reageren 2.535x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws van op 't Harde:

Metershoge vlammen verwoesten bedrijfsbus op parkeerplaats A28 't Harde
Dode (28) en zwaargewonde (20) bij zeer ernstig ongeval N309 Eperweg 't Harde
Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,8°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier