Nieuwsarchief

Felle autobrand Cleyndertstraat Zwolle: vermoeden van brandstichting

In de Cleyndertstraat in de wijk Stadshagen in Zwolle is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto uitgebrand. Het is de tweede brand in Stadshagen in een paar dagen tijd. In de nacht van dinsdag op woensdag brandde in de Schuilenbergstraat ook een auto uit, waar vermoedelijk sprake was van brandstichting. Die brand was op 250 meter afstand van de brand van vannacht.

De auto in de Cleyndertstraat stond aan het einde van de straat geparkeerd. Rond half drie kreeg de brandweer de melding van de brand. Ter plaatse aangekomen stond de BMW volledig in lichterlaaie. De brandweer heeft eerst met water geblust. Na een half uur vatte de achterzijde van de auto opnieuw vlam. Er was sprake van een brandstoflekkage waarbij de brandstof vermoedelijk ontstoken werd door de tweede accu die aan de achterzijde van de auto zat. Terwijl een brandweerman met water probeerde de vlammen onder bedwang te houden werd tegelijkertijd de hosemaster gereed gemaakt, waarmee de brandweer met schuim kon gaan blussen om zo de vloeistofbrand te kunnen doven. Na enige tijd was de brand definitief geblust en kon de brandweer inpakken.

De politie liet de auto nog niet door een berger ophalen maar heeft de ROVA ingeschakeld om de auto af te zetten met hekken zodat er later bij daglicht door de recherche onderzoek kan worden gedaan naar de oorzaak van de brand.


Locatie Reageren 792x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Bedrijfsbusje uitgebrand bij bedrijf aan de Schoenerweg in Zwolle
Auto en vrachtwagen botsen op kruising IJsselallee - Reysigerweg Zwolle
Twee auto's kort na elkaar in brand in Zwolle in een nacht
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,4°C
NNW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Melding van een ongeval met letsel op de A50 tussen Heerde en Hattem, ter plaatse staan enkele voertuigen op de vluchtstrook. Ik kon tijdens het voorbijrijden geen bijzonderheden zien. De ambulance was inmiddels alweer retour. Verder geen sprake van verkeershinder.
Zondag 24 mei 2020 - 17:50
[Politie 17:33.05] Aanrijding Letsel (personenauto) A50 Re 232,5 Wapenveld
Zondag 24 mei 2020 - 17:32
@Hannesz1956 Ja, zie ook de video op mijn website: https://t.co/NCRqgAH13x
Zondag 24 mei 2020 - 15:51
@Hannesz1956 Geen sprake van suïcide in dit geval maar een daadwerkelijk ongeval.
Zondag 24 mei 2020 - 15:50
Video update: A28 dicht geweest tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen - https://t.co/vOOKLXVVJp https://t.co/6sDKcJ6oFO
Zondag 24 mei 2020 - 15:06
De A28 bij Wezep richting ‘t Harde is zojuist weer vrijgegeven voor het verkeer na een eerder ongeval met een vrachtwagen. Er staat nog wel een korte file vanaf Zwolle.
Zondag 24 mei 2020 - 14:46
File op de N50 vanaf Ens richting knooppunt Hattemerbroek bij de Ramspolbrug en bij Kampen. Door terugkerend vakantieverkeer na een lang weekend daar nu drukte. Jammer genoeg duurt 2x2 daar nog steeds lang. https://t.co/sDb03sChZF
Zondag 24 mei 2020 - 14:04
File op de N50 vanaf Ens richting knooppunt Hattemerbroek bij Kampen. Door terugkerend vakantieverkeer na een lang weekend daar nu drukte. Jammer genoeg duurt 2x2 daar nog steeds lang. https://t.co/lzGAPsnUmL
Zondag 24 mei 2020 - 14:02
@EdAldus Wezep inmiddels 2,2mm
Zondag 24 mei 2020 - 13:37
Nieuws: A28 dicht tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen - https://t.co/eXdrRZBoUm (foto's, video volgt) https://t.co/pKCB6T8mVI
Zondag 24 mei 2020 - 12:55