Nieuwsarchief

Felle autobrand Cleyndertstraat Zwolle: vermoeden van brandstichting

In de Cleyndertstraat in de wijk Stadshagen in Zwolle is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto uitgebrand. Het is de tweede brand in Stadshagen in een paar dagen tijd. In de nacht van dinsdag op woensdag brandde in de Schuilenbergstraat ook een auto uit, waar vermoedelijk sprake was van brandstichting. Die brand was op 250 meter afstand van de brand van vannacht.

De auto in de Cleyndertstraat stond aan het einde van de straat geparkeerd. Rond half drie kreeg de brandweer de melding van de brand. Ter plaatse aangekomen stond de BMW volledig in lichterlaaie. De brandweer heeft eerst met water geblust. Na een half uur vatte de achterzijde van de auto opnieuw vlam. Er was sprake van een brandstoflekkage waarbij de brandstof vermoedelijk ontstoken werd door de tweede accu die aan de achterzijde van de auto zat. Terwijl een brandweerman met water probeerde de vlammen onder bedwang te houden werd tegelijkertijd de hosemaster gereed gemaakt, waarmee de brandweer met schuim kon gaan blussen om zo de vloeistofbrand te kunnen doven. Na enige tijd was de brand definitief geblust en kon de brandweer inpakken.

De politie liet de auto nog niet door een berger ophalen maar heeft de ROVA ingeschakeld om de auto af te zetten met hekken zodat er later bij daglicht door de recherche onderzoek kan worden gedaan naar de oorzaak van de brand.


Locatie Reageren 243xEigen Marktplaats advertentie:
Steigerhout werkbureau met lades en kabelgoot te koop

Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vier gewonden bij ongeval IJsselallee - Hanzeallee Zwolle
Autobrand op de A28 tussen Zwolle en knp. Hattemerbroek zorgt voor files
Uitgebrande auto aangetroffen IJsselcentraleweg Zwolle, mogelijk link met schietpartij
Het weer in Wezep
Bewolkt 5,4°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
En de traumahelikopter is gecanceld voor de melding in Zwolle en gaat terug naar Eelde. https://t.co/T66BWDrJGC
Woensdag 13 november 2019 - 18:07
Lifeliner 04 stijgt op voor een inzet in Zwolle, locatie verder niet bekend. Tips zijn welkom!
Woensdag 13 november 2019 - 18:01
Bomenkap van de baan, maar hoe zit het met geleiderails? Geen politicus die daar over rept. Of is de obstakelvrije zone al voldoende geacht? https://t.co/jCNVLMF0QY
Woensdag 13 november 2019 - 17:42
[Politie 13:30.31] Aanrijding Letsel Vackenordestraat Elburg
Woensdag 13 november 2019 - 13:30
@jaydouble Waar komt dat minder file vandaan dan? Als ik hier naar mijn eigen regio kijk zie ik de wegen waar al 100km/h van toepassing is alleen maar verder dichtslibben.
Dinsdag 12 november 2019 - 20:04
@BMWV8Power Ik denk dat wij er het zelfde over denken hoor ????????
Dinsdag 12 november 2019 - 19:58
RT @Hammetje87 Snel terplaatse zijn & naar een ziekenhuis waar we welkom zijn, we doen ons best maar hoe dan? De ambu mag met spoed max 140km/u rijden waar #100km /u is toegestaan. Als je grote afstanden moet overbruggen kost het simpelweg meer tijd! #brancherichtlijnen #stikstofcrisis #dmvda
Dinsdag 12 november 2019 - 19:24
@GerardZomer @Emootje Zie https://t.co/AmkySpibOq - hier al zoveel mogelijk in de video er in gelaten, de stukken die er uit zijn geknipt zijn stukken waar ik nog klooi met de camera ???? denk dat dit een prima beeld moet geven.
Dinsdag 12 november 2019 - 19:24
Nieuws: Slaapkamerbrand zet rietgedekte woning vol rook Zuiderzeestraatweg Oldebroek - https://t.co/AmkySpibOq (foto's & video) https://t.co/X66R2AlUcU
Dinsdag 12 november 2019 - 19:18
@GerardZomer @Emootje Maar mijn video komt zo online, wellicht dat dat meer verduidelijkt. (Verder ben ik een leek op dit gebied, dus interessante vakkennis is altijd welkom!)
Dinsdag 12 november 2019 - 19:16