Nieuwsarchief

52-jarige Zwollenaar doodgeschoten op oudjaarsavond Buitengasthuisstraat Zwolle

Een 52-jarige man uit Zwolle is oudjaarsavond doodgeschoten bij een schietpartij aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle. Het incident deed zich rond tien over half tien voor naast een blok met woningen links van de WRZV hallen. Er werd melding gemaakt van en steekincident, dat bleek een schietincident te zijn. Aanvankelijk werden naast de politie ook ambulance(s) en een traumahelikopter opgeroepen, maar al vrij snel bleek dat de hulp niet meer mocht baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie is naar aanleiding van het doodschieten van de man een grootschalig onderzoek gestart. Daarbij werd een groot plaats delict gemaakt en kwam de recherche met veel personeel ter plaatse. Er kwamen twee PD units ter plaatse en er werden schermen geplaatst.

Op het moment van schrijven is er voor zover bekend nog geen verdachte aangehouden. Het is eveneens nog niet bekend of het een gerichte aanslag was. Alles moet nog nader onderzocht worden door de politie.

Even ontstond er ook nog wat commotie toen agenten in een steeg tussen het blok met woningen en de WRZV hallen hun wapens trokken en iemand maanden om op zijn knieƫn te gaan zitten. Al snel keerde de rust terug en liepen de agenten in kogelwerende vesten terug naar hun posities. Mogelijk was er sprake van een verdachte situatie.

Het lichaam van de overleden man is in de loop van de nacht door het Forensisch Technisch Team (FTT) opgehaald vanaf het plaats delict.

Het is het vijfde schietincident sinds het schietincident in de Zwolse wijk Stadshagen in september vorig jaar. Daarna ging het ook twee keer mis in Holtenbroek en de wijk de Diezerpoort.


Locatie Reageren 5.526x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,8°C
N 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier