Nieuwsarchief

Bedrijfsbus richt spoor van vernieling aan in Zwolle

Een bestuurder van een bedrijfsbus probeerde in de nacht van zondag op maandag via een vrij bijzondere route vanaf de AA-landen in Stadshagen te komen in Zwolle. De bestuurder was met zijn voertuig via een fietstunnel onder de Middelweg doorgereden. Het busje was daar wel te hoog voor, waardoor het plafond beschadigd raakte. Meerdere omstanders zagen dit gebeuren en belden daarop al de politie. De bestuurder van het busje reed vervolgens via Holtenbroek verder en kwam bij de Klooienberglaan op de busbaan terecht die over de Twistvlietbrug een 'route verschaft' richting Stadshagen. Daar reed de bestuurder een slagboom omver.

Aan de andere kant van de brug werd zijn route geblokkeerd door een poller en zag de bestuurder zich genoodzaakt om achteruit te rijden om te keren. Daarbij kwam het busje in de berm in het water terecht tussen het riet. De bestuurder is er vervolgens vandoor gegaan. De politie wist de man korte tijd later elders te vinden, de man is aangehouden en moest mee naar het bureau. Of er sprake was van rijden onder invloed kon de politie ter plaatse nog niet zeggen, dat werd nog uitgezocht. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om het busje te bergen. De gemeente Zwolle werd in kennis gesteld over de aangerichte schade.

Update: De politie liet weten dat de bestuurder net boven de 1000 ug/l blies op het blaasapparaat op het politiebureau. In het verkeer is maximaal 220 ug/l toegestaan.
Locatie Reageren 3.419x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Zonnig 8,1°C
N 17,6km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier