Nieuwsarchief

Twee gewonden bij ernstig ongeval N309 Flevoweg - Nieuwstadsweg Elburg

Op de N309 Flevoweg bij Elburg is vrijdagochtend rond tien over elf een ernstig ongeval gebeurd. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Nieuwstadsweg. Op de Flevoweg reed in de richting van de rotonde met de Zuiderzeestraatweg West / - Oost een kraan. Achter deze kraan reden meerdere auto's en een vrachtwagen. Omdat dit allemaal vrij langzaam reed, besloot de bestuurder van de blauwe auto om een inhaalactie uit te voeren vlak voor de kruising met de Nieuwstadsweg. Terwijl het kraantje bij de Nieuwstadsweg rechtdoor ging richting de rotonde, zette de bestuurder/-ster van de eerste auto achter het kraantje de richtingaanwijzer aan naar rechts om af te slaan naar de Nieuwstadsweg. Een automobilist die op de Nieuwstadsweg stond te wachten om linksaf te slaan de Flevoweg op greep die kans aan om de kruising op te rijden. Net op dat moment kwam over de andere rijstrook de inhalende automobilist aangereden. De bestuurder van deze auto heeft nog getracht een aanrijding te voorkomen door vol op de rem te gaan, maar dat mocht niet meer baten. Een flinke aanrijding was het gevolg.

Naast de ambulance en de politie werd ook de brandweer van Elburg opgeroepen. Voor zover bekend was er geen sprake van beknelling. Beide bestuurders raakten gewond en zijn per ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de blauwe inhalende auto raakte het ernstigst gewond en deze persoon is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een vrachtwagenchauffeur die het ongeval voor zijn neus zag gebeuren heeft zijn combinatie schuin op de weg geparkeerd om het ongeval af te schermen voor het overige verkeer.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Op het wegdek waren flinke remsporen te vinden. Uit eerste bevindingen zou zijn gebleken dat er niet met een verhoogde snelheid (harder dan de maximum snelheid) is ingehaald.

De Flevoweg is enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om beide auto's af te slepen. Er is een ZOAB-cleaner ter plaatse gekomen om het vervuilde wegdek te reinigen. De weg is rond rond kwart voor drie weer vrijgegeven.


Locatie Reageren 4.461x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Het weer in Wezep
Regen 8,6°C
ZZO 16,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier