Nieuwsarchief

52-jarige Oldebroeker en 24-jarige man aangehouden na mogelijk schietincident Nunspeterweg Elburg

De politie is woensdagavond een onderzoek gestart na een vechtpartij in een pizzeria in Elburg. Volgens getuigen zou er na de vechtpartij geschoten zijn vanuit een langsrijdende auto. De politie kreeg de melding van de vechtpartij rond half tien. Bij een pizzeria aan de Nunspeterweg in Elburg zou volgens een medewerker een tweetal gasten binnen zijn gekomen. Deze zouden zelf zonder toestemming drinken hebben gepakt, terwijl dat niet mocht. De medewerker zou de gasten verzocht hebben om het pand te verlaten, waarop de twee personen slaags zouden zijn geraakt met de medewerker. Nadat de twee personen op de vlucht waren geslagen en de medewerker kans zag om de politie te bellen via 112, kwam volgens getuigen een zwarte auto hard voorbij gereden. Tijdens het voorbij rijden werd er in de lucht geschoten, zo verklaarden meerdere getuigen.

De politie zette na aankomst een deel van de kruising van de Nunspeterweg met de Molenweg af met linten. Er werd gezocht met een speurhond. Verder was de tactische recherche ter plaatse. De politie heeft tot na middernacht onderzoek gedaan op locatie. De Officier van Dienst van de politie kon bevestigen dat er inderdaad sprake was geweest van een vechtpartij waarbij nog twee personen voortvluchtig zijn. Ze kon echter nog niet bevestigen dat er ook daadwerkelijk geschoten is. Wel was duidelijk dat er meerdere getuigen zijn die verklaren dat er geschoten zou zijn. Ook verklaarde de medewerker dat tijdens het bellen van 112 de centralist van de politiemeldkamer de schoten zou hebben gehoord door de telefoon.

Na de vechtpartij heeft de politie op meerdere locaties rondom Elburg opvallend en onopvallend gepost. Zo stonden er voertuigen in Oldebroek, bij Elburg bij de brug richting Biddinghuizen en bij de rotonde richting Doornspijk. Ook reden er meerdere politievoertuigen door de omliggende wijken.

Update donderdag 14.20u: De politie heeft tegenover De Stentor laten weten dat een 52-jarige man uit Oldebroek en een 24-jarige man zonder vaste woon-/verblijfplaats zijn aangehouden. De politie kon nog niet bevestigen of uit onderzoek is gebleken dat er daadwerkelijk is geschoten.


Locatie Reageren 18.905x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,2°C
NNO 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier