Veel schade bij ongeval met vrachtwagens op de A50 bij Heerde

Op de A50 bij Heerde zijn maandagmiddag twee vrachtwagens betrokken geraakt bij een kopstaart aanrijding. Het ongeval ontstond in de staart van de file die maandagmiddag was ontstaan nadat op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle Zuid iemand een lading grind verloren was en het wegdek vol met grind was komen te liggen. Door de opruimwerkzaamheden daar sloeg de file helemaal terug tot op de A50 bij Heerde. In de staart van de file werd een vrachtwagenchauffeur verrast door de ongebruikelijke file en botste achterop zijn voorligger. De vrachtwagen schampte de linkerachterzijde van de vrachtwagen ervoor, waarna de chauffeur het voertuig stil kon zetten in de geleiderail. Er zijn gelukkig geen andere voertuigen geraakt bij deze aanrijding en ook raakte er niemand gewond. Wel was er flinke schade en lag het wegdek bezaaid met brokstukken.

Het verkeer op de A50 vanaf Apeldoorn richting Zwolle werd ter hoogte van de afslag van Heerde de snelweg afgeleid. Het verkeer kon via de toerit de snelweg weer op om zo het ongeval te passeren. Even later werd de vluchtstrook vrijgemaakt zodat het verkeer daarover kon om het ongeval te passeren. Bergingsbedrijf Wolves kwam ter plaatse met de zware bergingsauto om de vrachtwagen die in de geleiderail in de middenberm stond te bergen. Bergingsbedrijf Stouwdam werd opgeroepen voor de vrachtwagen met schade aan de achterzijde. Deze laatste kon op eigen kracht verder rijden en is onder begeleiding van de bergers van Stouwdam naar Oldebroek overgebracht. De vrachtwagen die in de geleiderail geparkeerd stond zijn met de twee aanwezige zware bergingsauto's uit de geleiderail getrokken en later afgesleept door de bergingsauto van Wolves. Van der Kolk is ter plaatse gekomen om het wegdek te reinigen met een ZOAB-cleaner. Vanwege het ongeval ontstond er file op de A50 tussen Epe en Heerde. Ook werd de toerit voor het verkeer vanaf de Kamperweg richting Zwolle afgesloten.

Locatie Reageren 842x

Al meer dan 75 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Meer recent nieuws uit Heerde:

45-jarige zoon aangehouden na vondst overleden 66-jarige vrouw in woning Heerde
Klungelige snelkraak bij de Plus supermarkt in Heerde: inbrekers doen nog even boodschappen
Brandweer assisteert bij incident met stof Genapol bij bedrijf Kamperweg Heerde
Z 11,2km/h
Al meer dan 75 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

@djidee @Rijkswaterstaat zou eens een paar weken lang campagne moeten voeren op de DRIPS boven/naast de weg. Onnodig links rijden is boete riskeren Rij altijd zover mogelijk naar rechts O.i.d. en dan pakkender/compacter.
Vrijdag 25 september 2020 - 00:34
De politiehelikopter cirkelt momenteel boven Hattem. Mocht iemand op de grond iets gezien hebben, tips zijn welkom! https://t.co/Jx3G9noEJU
Donderdag 24 september 2020 - 16:00
[Politie 14:56.50] Aanrijding Letsel Mheneweg Noord N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Donderdag 24 september 2020 - 14:56
RT @ProRail ProRails jongste advocaat in de race voor #YoungTalentAward! 'ProRail is een publiek-privaat bedrijf en staat midden in de samenleving. Dit vraagt creativiteit om te zoeken naar de beste oplossing. Hoe groot een uitdaging ook is, ik duik er head first in." https://t.co/R37U14WtmA https://t.co/g0bJoMUO9K
Donderdag 24 september 2020 - 11:36
RT @ds_veluwe Van oranje naar wit: in half jaar ruim duizend nieuwe lampen langs A28 tussen Wezep en Zwolle https://t.co/SFoXJLXpjd
Donderdag 24 september 2020 - 11:21
Niet gek als je niet eens een abonnement hebt op Netflix ???? #scam https://t.co/KlwDq08mH5
Woensdag 23 september 2020 - 21:04
[Brandweer 14:17.46] P 1 BON-01 (Middel BR) BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Brinkhoekweg Zwolle 041094 041190 066763 041630
Woensdag 23 september 2020 - 14:17
@Onedayflyer @KoosPalte @RWSverkeersinfo Als ik het goed heb onthouden wordt dat probleem pas maart 2021 opgelost, ik dacht dat @Rijkswaterstaat daar een tijdje terug al iets over had getweet.
Woensdag 23 september 2020 - 13:37
@treinreiziger @hvondelen @DavidEerdmans Psst, kan ik uit deze conversatie worden gehaald als mention? ???? Jullie overspoelen mijn timeline een beetje. Alvast bedankt!
Dinsdag 22 september 2020 - 20:47
@canonrumorsguy “Sadly, I haven’t heard anything specific about the Canon EOS R1.” Let’s hope this triggers something, so we’ll hear the first rumors soon.
Dinsdag 22 september 2020 - 19:16