Nieuwsarchief

A28 bij Zwolle enige tijd dicht door ongeval, hulpdiensten komen met moeite ter plaatse

Een ongeval op de A28 iets ten noorden van Zwolle heeft maandagmiddag rond een uur voor een afsluiting van de snelweg in zuidelijke richting gezorgd. Bij een kopstaart aanrijding raakten twee voertuigen betrokken. Een vrouw raakte daarbij gewond en zat nog in haar voertuig. De politie en Rijkswaterstaat konden wel ter plaatse komen, maar de ambulance en de berger hadden grote moeite om ter plaatse te komen. Rijkswaterstaat sloot - volgens protocol - de rijbaan af met rode kruizen, omdat alle drie de rijstroken versperd waren door het ongeval. Omdat bij een afsluiting van een rijstrook een rood kruis altijd voorafgegaan moet worden door een verdrijvingspijl, werd het verkeer gemaand om via de vluchtstrook te rijden. Met name een grote groep vrachtwagenchauffeurs gaf gehoor aan deze matrixborden en deden dus wat er officieel van hen verwacht werd: naar de vluchtstrook. Dat zorgde ervoor dat het enige vrije stukje asfalt wat er over was voor de hulpdiensten ook bezet raakte met voertuigen.

De ambulance die vanaf De Lichtmis onderweg was richting het ongeval kwam als eerste vast te zitten in de file. Uiteindelijk kon door het verplaatsen van voertuigen op rijstroken 1 en 2 de ambulance doorgang vinden. Het laatste stukje van de rit kon de ambulance afleggen door gebruik te maken van een zogenaamde 'Rettungsgasse'. Toen de ambulance ruim 25 minuten na de melding ter plaatse was kon de vrouw uit haar voertuig worden geholpen. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het bergingsvoertuig van bergingsbedrijf Wolves kwam ook vast te staan in de file. Omdat dit voertuig groter is dan een ambulance, kon de berger pas ter plaatse komen toen rijstroken 1 en 2 weer vrijgegeven waren en het verkeer weer was gaan rijden. Ook de aannemer met de wegafzetting (botsabsorber) stond muurvast in de file. Omstreeks twee uur was de weg weer geheel vrij voor het verkeer en kon de file weer snel oplossen.
Locatie Reageren 3.421x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 7,3°C
N 13,0km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier