Nieuwsarchief

Vluchtende man getaserd bij achtervolging bij autobrand Zwolle

Een man die op de vlucht is geslagen voor de politie is in de nacht van woensdag op donderdag getaserd bij een autobrand in Zwolle. De politie en brandweer werden omstreeks vijf voor half twee 's nachts gealarmeerd voor een autobrand op een parkeerterrein op de hoek van de Luttenbergweg met de Assendorperdijk in Zwolle. Ter plaatse aangekomen stond op het parkeerterrein een personenauto van een uitzendbureau in brand. De auto is door de felle brand volledig verwoest en ook het gebouw heeft enige schade opgelopen door de brand.

Tijdens het blussen van de brand ontdekte de politie een verdacht persoon in de omgeving. De persoon is voor de politie op de vlucht geslagen, waarbij een achtervolging te voet ontstond. Ook twee politiebikers kwamen assisteren. Een omstanders heeft de vluchtende man een voetje gestoken, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens heeft de politie de man na meerdere waarschuwingen getaserd zodat hij niet nogmaals kon vluchten. De man is door de politie aangehouden.

Of de aangehouden man iets te maken heeft met de autobrand zal onderzoek uit moeten wijzen. Bij de auto die uitgebrand was werd onder andere een hamer aangetroffen die door de politie als mogelijk bewijsstuk is meegenomen. Bij de autobrand lijkt wederom sprake te zijn geweest van brandstichting, omdat de brand aan de achterzijde van de geparkeerde auto is ontstaan. Zwolle wordt de laatste maanden geteisterd door een reeks aan autobranden.

Update: de politie heeft laten weten via Instagram dat de aangehouden man niet verantwoordelijk is voor de autobrand.

Noot: een van de agenten op de foto's/video is tijdens de achtervolging zijn mondkapje verloren, dat is de reden dat hij zonder mondkapje op de foto/video staat.


Locatie Reageren 2.405x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,4°C
N 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier