Nieuwsarchief

Politieagent lost waarschuwingsschot bij brand in Wapenveld

Een politieagent heeft nieuwjaarsnacht een waarschuwingsschot moeten lossen bij een buitenbrand in Wapenveld. De agent kwam kijken bij een buitenbrand op de kruising van de Zwaaikolk met de Wildekampsweg. Op deze locatie wordt elk jaar een vuurbult gemaakt en vrijwel alle voorgaande jaren werd de brandweer meerdere keren opgeroepen om de brand te komen blussen. Dit jaar zou de politie er voor gekozen hebben om de brand pas ruim na middernacht te laten doven.

Getuigen die alles hebben zien gebeuren geven aan dat de agent bij de kruising aankwam in zijn eentje en tegen een groep van ongeveer 30 tot 40 man kwam te staan. Op enig moment zou er een woordenwisseling zijn ontstaan, waarbij de agent zich genoodzaakt zou hebben gevoeld om de wapenstok te trekken. Getuigen geven aan dat meerdere personen gepoogd hebben om de wapenstok van de agent af te pakken, wat mogelijk ook zou zijn gelukt. Op dat moment zou de agent zijn wapen hebben getrokken om een waarschuwingsschot te lossen. De groep zou daarna uiteen zijn gevallen, waarna de situatie weer rustig werd.

De politie bevestigd in een summier persbericht dat er inderdaad een waarschuwingsschot gelost is door de politieagent. Op locatie is samen met de brandweer nog gezocht naar de kogelhuls. De brandweer van Wapenveld heeft de brand uiteindelijk geblust en medewerkers van de gemeente hebben de resten opgeruimd.

Ook zijn er nog twee voertuigen van de Mobiele Eenheid ter plaatse gekomen. Zij kwamen ter plaatse op het moment dat de sfeer bij de Zwaaikolk al geruime tijd rustig was. Na enig overleg zijn de agenten verder Wapenveld in gegaan om te kijken of er nog andere overlastlocaties waren.

Voor zover nu bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.
Locatie Reageren 10.776x


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wapenveld:

Automobilist gewond bij botsing tegen boom Kloosterweg Wapenveld
Vrouw uit water gered bij auto te water Kanaaldijk Wapenveld
Gewonde en acht aanhoudingen bij steekpartij Sprengen College in Wapenveld
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,7°C
ZW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @ProRail Op station Leeuwarden werken we aan groot onderhoud van de perronkappen. De historische en grote kap is aan de beurt en gaan we nu eerst verwijderen, lees meer >> https://t.co/79ASx4uzEO https://t.co/sKKWXXFPCH
Woensdag 27 januari 2021 - 14:12
RT @ProRail Op station Leeuwarden werken we aan groot onderhoud van de perronkappen. De historische en grote kap is aan de beurt en gaan we nu eerst verwijderen, lees meer >> https://t.co/79ASx4uzEO https://t.co/sKKWXXFPCH
Woensdag 27 januari 2021 - 14:12
Nieuws: Gewonde bij ongeval auto tegen bomen A50 Hattem - https://t.co/Ese8QyryT2 (foto's) https://t.co/QAkKohEsvU
Woensdag 27 januari 2021 - 08:02
Oude tijden herleven. Hulde voor de maker! ???? https://t.co/eQeZ17ufBm
Woensdag 27 januari 2021 - 07:29
[Politie 05:20.56] Aanrijding Letsel Afrit A50 Re - Hattem 30 235,5 Hattem
Woensdag 27 januari 2021 - 05:21
@thejermaine @POL_Korpschef Gevalletje ‘in beslag genomen op straat en als trofee opgehangen’? Of het handig is, is een tweede.
Dinsdag 26 januari 2021 - 20:28
@LuciaHardonk First Responder, brandweer rukt standaard mee uit bij reanimaties.
Dinsdag 26 januari 2021 - 16:24
Sirenes Wezep betreft medische noodsituatie.
Dinsdag 26 januari 2021 - 16:20