Nieuwsarchief

Politieagent lost waarschuwingsschot bij brand in Wapenveld

Een politieagent heeft nieuwjaarsnacht een waarschuwingsschot moeten lossen bij een buitenbrand in Wapenveld. De agent kwam kijken bij een buitenbrand op de kruising van de Zwaaikolk met de Wildekampsweg. Op deze locatie wordt elk jaar een vuurbult gemaakt en vrijwel alle voorgaande jaren werd de brandweer meerdere keren opgeroepen om de brand te komen blussen. Dit jaar zou de politie er voor gekozen hebben om de brand pas ruim na middernacht te laten doven.

Getuigen die alles hebben zien gebeuren geven aan dat de agent bij de kruising aankwam in zijn eentje en tegen een groep van ongeveer 30 tot 40 man kwam te staan. Op enig moment zou er een woordenwisseling zijn ontstaan, waarbij de agent zich genoodzaakt zou hebben gevoeld om de wapenstok te trekken. Getuigen geven aan dat meerdere personen gepoogd hebben om de wapenstok van de agent af te pakken, wat mogelijk ook zou zijn gelukt. Op dat moment zou de agent zijn wapen hebben getrokken om een waarschuwingsschot te lossen. De groep zou daarna uiteen zijn gevallen, waarna de situatie weer rustig werd.

De politie bevestigd in een summier persbericht dat er inderdaad een waarschuwingsschot gelost is door de politieagent. Op locatie is samen met de brandweer nog gezocht naar de kogelhuls. De brandweer van Wapenveld heeft de brand uiteindelijk geblust en medewerkers van de gemeente hebben de resten opgeruimd.

Ook zijn er nog twee voertuigen van de Mobiele Eenheid ter plaatse gekomen. Zij kwamen ter plaatse op het moment dat de sfeer bij de Zwaaikolk al geruime tijd rustig was. Na enig overleg zijn de agenten verder Wapenveld in gegaan om te kijken of er nog andere overlastlocaties waren.

Voor zover nu bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.
Locatie Reageren 13.148x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wapenveld:

Gewonde bij ongeval met gekantelde brommobiel Kanaaldijk Wapenveld
Fietser (73) uit Wezep overleden na aanrijding met landbouwvoertuig Molenweg Wapenveld
'Spookauto' in brand gestoken Wildekampsweg Wapenveld
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,5°C
N 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier