Nieuwsarchief

Opnieuw twee auto's uitgebrand in Zwolle: vermoedens van brandstichting

In Zwolle zijn in de nacht van donderdag op vrijdag wederom twee auto's uitgebrand. De brandweer van Zwolle werd kort voor middernacht gealarmeerd voor de brand op de parkeerplaats voor een appartementencomplex aan de Staatssecretarislaan. Ter plaatse aangekomen was er sprake van een felle brand: de auto waar de brand bij begonnen stond dermate fel in brand, dat de ernaast geparkeerde auto ook ten prooi viel aan de vlammen. Bovendien was er sprake van een vloeistofbrand. Brandende brandstof wist zich via een goot richting de put te verspreiden en bedreigde meerdere geparkeerde auto's.

Buurtbewoners lieten weten dat er kort voor de autobrand sprake zou zijn geweest van een ruzie op straat. Ze hoorden vervolgens een doffe knal, waarna de auto in brand stond. Opvallend detail is dat in januari 2020 en in mei 2019 ook al auto's in brand zijn gestoken op deze parkeerplaats.

De politie liet ter plaatse weten dat ze de brand in de ochtenduren gaan onderzoeken. De politie was op locatie al op zoek naar getuigen en naar woningen met camera's. Mensen die in de wijk camerabeelden hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Het is de tweede nacht dat er een auto is uitgebrand in Zwolle. In de nacht van woensdag op donderdag brandde er aan de Van Hogendorpware ook een auto uit. Vorige week woensdagnacht waren er ook al twee autobranden in Zwolle. In het opsporingsprogramma Onder de Loep bij RTV Oost is donderdagavond aandacht geweest voor deze autobranden, omdat daar (ook) sprake was van brandstichting. In nog geen twee weken tijd zijn er nu 4 autobranden geweest in de nachtelijke uren in Zwolle, waar in totaal 6 voertuigen ten prooi zijn gevallen aan de vlammen.

Bron tweede video: Hans van Eijsden via Weblog Zwolle


Locatie Reageren 1.361x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 5,8°C
N 4,7km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier