Nieuwsarchief

Grote zwarte rookwolken door uitslaande brand bij recyclingbedrijf in Zwolle

Een grote brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een groot deel van een recyclingsbedrijf aan de Steinfurtstraat in Zwolle in de as gelegd. De brandweer van Zwolle kreeg rond tien over vier 's nachts de melding binnen van een automatische rookdetectie bij het bedrijf. Ter plaatse aangekomen bleek er sprake te zijn van een forse binnenbrand. Er werd nog geprobeerd om door middel van een binnenaanval de brand te blussen, maar die bluspoging bleek te gevaarlijk te zijn. Er werd snel opgeschaald naar grote en zeer grote brand, waardoor er veel brandweerkorpsen opgeroepen werden. Er werd naast het eerste peloton ook een tweede peloton blusvoertuigen gepiept, samen met een heleboel ondersteunende voertuigen. De brand zorgde voor grote zwarte rookwolken die richting Hasselt trokken. Omdat de meeste rook over dun bewoond gebied trok, hoefde er geen NL-Alert uitgegeven te worden.

Bedrijventerrein Hessenpoort werd door de politie en gemeente afgezet, onder andere vanwege de hevige rookontwikkeling. Ook op de snelweg A28 werd de maximumsnelheid naar beneden gebracht met behulp van de matrixborden, omdat het zicht slecht was op de snelweg. Vanwege de afsluiting van het bedrijventerrein stonden de wegen naar het terrein vol met duizenden medewerkers. Zij konden rond zeven uur het bedrijventerrein weer op.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.


Locatie Reageren 2.760x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 5,4°C
N 4,7km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier