Nieuwsarchief

Brandweer onderzoekt inhoud van uit de stadsgracht geviste vat in Zwolle

Opvarenden van een bootje stuitten zaterdagavond op een drijvend vat in de Zwolse stadsgracht vlakbij de Thorbeckewal. Met enige moeite kon het vat op een steiger worden gezet, waarna de politie ingeseind werd. De politie vroeg de assistentie van de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer, om te bepalen wat de inhoud van het vat kon zijn. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen kwam ter plaatse maar kon het vat niet open krijgen, waarop hij op zijn beurt assistentie van de dienstdoende blusploeg van brandweer Zwolle vroeg. Met behulp van een zaagje is de deksel van het vat open gezaagd. De inhoud bleek wat minder spannend dan gedacht: er bleek water in het vat te zitten. Waarschijnlijk 'oud' water, want er kwam een behoorlijke stank vanaf. Omdat de inhoud ongevaarlijk was, werd het water in de stadsgracht geloosd. De ROVA is ter plaatse gekomen om het vat met Griekse letters erop op te halen.
Locatie Reageren 1.944x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Overleden vrouw (67 jaar) aangetroffen op parkeerplaats in Zwolle, politie start groot onderzoek
Meerdere gewonden bij ongeval op de afrit van de A28 bij Zwolle Zuid
Politie onderzoekt mogelijk zedenmisdrijf in de Ravelijnstraat in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 14,1°C
WZW 7,9km/h
30,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier