Nieuwsarchief

Zwaargewonde bij ongeval N50 bij Zalk, zoekactie met politiehelikopter naar mogelijke bijrijder

De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag uren druk geweest met een ongeval op de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen Zuid. Tussen knooppunt Hattemerbroek en verzorgingsplaats Zalkerbroek raakte een automobiliste rond vier uur 's nachts door nog onbekende oorzaak van de weg. Een beveiliger die over de N50 in de richting van knooppunt Hattemerbroek reed zag in tegenovergestelde richting hoe de automobiliste van de weg raakte, een lichtmast omver reed en vervolgens over de kop sloeg. De beveiliger is terwijl hij de hulpdiensten belde verderop snel gekeerd en kwam als eerste aan bij het ongeval. Direct werd een traumahelikopter meegestuurd, omdat de bestuurster buiten bewustzijn was. De traumahelikopter landde even later in het gras tussen de N50 en de Hanzelijn. De vrouw is met spoed en onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Er waren meerdere indicaties voor de politie dat er nog een tweede slachtoffer bij het ongeval betrokken kon zijn. Zo was onder andere de airbag op de bijrijdersstoel ook afgegaan en waren er nog enkele andere indicaties dat er nog een tweede persoon in de auto had gezeten. De politie kamde in eerste instantie de omgeving uit vanaf de grond met warmtebeeldcamera's. Ook werd de parkeerplaats dichtbij afgezocht. Tegelijkertijd werd er druk gepoogd om contact te leggen met familie en gingen politie eenheden verschillende adressen af om te controleren of het vermoedelijke tweede slachtoffer zich daar bevond. Dat leverde aanvankelijk niks op. Al die tijd bleef het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter ter plaatse voor het geval dat het slachtoffer gevonden werd. Toen het 'gouden uur' ruim voorbij was, werd besloten om het MMT weer beschikbaar te stellen. De tweede ambulance bleef nog wel ter plaatse.

De politie ter plaatse schakelde de hulp in van de luchtvaartpolitie. Zij vlogen met de politiehelikopter naar de N50 om vanuit de lucht met warmtebeeldcamera te zoeken. Na meerdere rondjes boven de N50 en de omgeving werd ook vanuit de lucht niks aangetroffen. Daarop werd besloten dat ook de tweede ambulance terug kon naar de post.

Omdat er wel sprake was van ernstig letsel is de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie nog ter plaatse geweest voor uitgebreid sporenonderzoek. Nadat dat was afgerond kon bergingsbedrijf Stouwdam de auto bergen. De rechterrijstrook op de N50 is meerdere uren afgesloten geweest, maar gezien het geringe verkeersaanbod leverde dat geen problemen op voor de doorstroming.

Vlak voordat het incident op locatie afgerond was, kwam bij de politie op locatie het bericht binnen dat er contact zou zijn geweest met het vermoedelijke 'slachtoffer'. Uit die informatie zou blijken dat die persoon uiteindelijk niet in de auto zou hebben gezeten, ondanks dat die indicaties er wel waren.


Locatie Reageren 3.552x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zalk:

Gedumpt snoeiafval in brand Burgemeester Hardenbergweg Zalk
Auto en vrachtwagen botsen met elkaar op de N50 bij Zalk
Gewonde bij kopstaart aanrijding op de N50 bij Zalk
Het weer in Wezep
Zonnig 30,8°C
OZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 11:04.07] Aanrijding letsel Kanaaldijk Oenerweg Heerde
Donderdag 11 augustus 2022 - 11:03
@Rijkswaterstaat @GerritvdLinde @gem_Oldebroek @provgelderland Het zou beter zijn als @provgelderland de VRI aanpast: bij veel verkeersaanbod (over de gehele kruising gezien) langere groentijd. Bij nauwelijks groentijd kort. In de spits 30-45 sec, ‘s nachts 15 sec max.
Woensdag 10 augustus 2022 - 22:58
@Rijkswaterstaat @GerritvdLinde @gem_Oldebroek @provgelderland Enige tijd geleden heb ik daar ook al over gemaild. Vanaf Wezep stond je toen erg lang te wachten. Door defecte detectielussen kreeg je vanaf Oldebroek erg lang groen (onterecht verkeersaanbod). De maximum groentijd is nu 24/7 maar 15 seconde. Dat is in de spits veel te kort. https://t.co/95pkIGOsnU
Woensdag 10 augustus 2022 - 22:57
[Politie 19:53.41] Aanrijding letsel Elburgerweg Heerde
Dinsdag 09 augustus 2022 - 19:53
RT @ProRail Er komen hete dagen aan op het spoor. ?? Daarom nemen onze incidentenbestrijders extra water mee, controleren onze inspecteurs het spoor vaker en staan spooraannemers klaar om snel reparaties uit te voeren. Lees over wat warm weer met het spoor doet: https://t.co/JkLlVoQwlv https://t.co/Y70AWQ4yY1
Dinsdag 09 augustus 2022 - 16:07
RT @VolkerRail VolkerRail gaat deze week aan de slag met de bovenleidingswerkzaamheden in Ede. Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan de livestream: https://t.co/QTbymMxAS7 #EdesPoort #volkerrail #maakmorgenmogelijk https://t.co/92bdzKW4tO
Dinsdag 09 augustus 2022 - 11:03
[Brandweer 20:52.31] P 1 BON-02 BR riet (Uitbr.: normaal) Goorpad Elburg 061861
Maandag 08 augustus 2022 - 20:52
RT @persveilig 112-fotograaf geschokt door bedreigingen en verwensingen na foto nazivlag bij Stroe https://t.co/AM80ufQ4P7
Maandag 08 augustus 2022 - 16:40
[Brandweer 14:23.20] P 1 BON-01 BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Noordsingel Wezep 061941
Maandag 08 augustus 2022 - 14:23
@EilanderDY @onderhoudsarmoe Nee joh, die schroeien vanzelf weer weg als je de tegels even niet natspuit.
Maandag 08 augustus 2022 - 10:18