Nieuwsarchief

Zwaargewonde bij ongeval N50 bij Zalk, zoekactie met politiehelikopter naar mogelijke bijrijder

De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag uren druk geweest met een ongeval op de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen Zuid. Tussen knooppunt Hattemerbroek en verzorgingsplaats Zalkerbroek raakte een automobiliste rond vier uur 's nachts door nog onbekende oorzaak van de weg. Een beveiliger die over de N50 in de richting van knooppunt Hattemerbroek reed zag in tegenovergestelde richting hoe de automobiliste van de weg raakte, een lichtmast omver reed en vervolgens over de kop sloeg. De beveiliger is terwijl hij de hulpdiensten belde verderop snel gekeerd en kwam als eerste aan bij het ongeval. Direct werd een traumahelikopter meegestuurd, omdat de bestuurster buiten bewustzijn was. De traumahelikopter landde even later in het gras tussen de N50 en de Hanzelijn. De vrouw is met spoed en onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Er waren meerdere indicaties voor de politie dat er nog een tweede slachtoffer bij het ongeval betrokken kon zijn. Zo was onder andere de airbag op de bijrijdersstoel ook afgegaan en waren er nog enkele andere indicaties dat er nog een tweede persoon in de auto had gezeten. De politie kamde in eerste instantie de omgeving uit vanaf de grond met warmtebeeldcamera's. Ook werd de parkeerplaats dichtbij afgezocht. Tegelijkertijd werd er druk gepoogd om contact te leggen met familie en gingen politie eenheden verschillende adressen af om te controleren of het vermoedelijke tweede slachtoffer zich daar bevond. Dat leverde aanvankelijk niks op. Al die tijd bleef het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter ter plaatse voor het geval dat het slachtoffer gevonden werd. Toen het 'gouden uur' ruim voorbij was, werd besloten om het MMT weer beschikbaar te stellen. De tweede ambulance bleef nog wel ter plaatse.

De politie ter plaatse schakelde de hulp in van de luchtvaartpolitie. Zij vlogen met de politiehelikopter naar de N50 om vanuit de lucht met warmtebeeldcamera te zoeken. Na meerdere rondjes boven de N50 en de omgeving werd ook vanuit de lucht niks aangetroffen. Daarop werd besloten dat ook de tweede ambulance terug kon naar de post.

Omdat er wel sprake was van ernstig letsel is de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie nog ter plaatse geweest voor uitgebreid sporenonderzoek. Nadat dat was afgerond kon bergingsbedrijf Stouwdam de auto bergen. De rechterrijstrook op de N50 is meerdere uren afgesloten geweest, maar gezien het geringe verkeersaanbod leverde dat geen problemen op voor de doorstroming.

Vlak voordat het incident op locatie afgerond was, kwam bij de politie op locatie het bericht binnen dat er contact zou zijn geweest met het vermoedelijke 'slachtoffer'. Uit die informatie zou blijken dat die persoon uiteindelijk niet in de auto zou hebben gezeten, ondanks dat die indicaties er wel waren.


Locatie Reageren 4.223x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zalk:

Automobilist raakt te water met auto op N50 bij Zalk: auto na avondspits met telescoopkraan uit sloot getakeld
N50 dicht tussen knp. Hattemerbroek en Kampen-Zuid vanwege ernstig ongeval
Gewonde en flinke schade bij ongeval op de N50 bij verzorgingsplaats Zalkerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 17,2°C
WZW 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier