Nieuwsarchief

Verkeersregelaar aangereden bij werkzaamheden op de Groteweg bij Wapenveld

Op de Groteweg tussen Wapenveld en Heerde is donderdagochtend een verkeersregelaar aangereden. De verkeersregelaar stond samen met een collega verkeersregelaar het verkeer te regelen bij een halve wegafzetting. De wegafzetting was nodig voor voorbereidende werkzaamheden voor de vernieuwing van de weg. Tijdens het uitvoeren van de metingen door de aannemer werd de verkeersregelaar aangereden door een automobilist die uit de richting van Heerde reed. De verkeersregelaar zou de automobilist een stopteken hebben gegeven zoals dat vereist is, maar de bestuurder zou de verkeersregelaar over het hoofd hebben gezien. Van opzet leek geen sprake te zijn. De verkeersregelaar werd volgens ooggetuigen die het ongeval zagen gebeuren door de klap 'gelanceerd'. De man kwam op het wegdek terecht en raakte gewond. Ambulancepersoneel is ter plaatse gekomen en hebben de man op de brancard geholpen. Daarna is de verkeersregelaar met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Daarvoor werd de Groteweg afgesloten voor het verkeer. De VOA keek onder andere naar de staat van het voertuig, of de remmen goed functioneerden en hoe lang het remspoor was. Ook werd gekeken hoe de opstelling was van de aannemer ten tijde van de werkzaamheden. Nadat het ongeval gebeurd was, hebben de medewerkers van de aannemer de ongevalslocatie afgeschermd met de voertuigen, waardoor bij aankomst van de politie de situatie anders was dan ten tijde van de werkzaamheden. Alles werd in kaart gebracht door de VOA.

De politie zoekt nog meer getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Volgens de politie waren er direct na het ongeval zo'n 4 a 5 voertuigen die aan het wachten waren voor de afzetting die het ongeval mogelijk hebben zien gebeuren. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Locatie Reageren 5.352x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wapenveld:

Gewonde bij ongeval met gekantelde brommobiel Kanaaldijk Wapenveld
Fietser (73) uit Wezep overleden na aanrijding met landbouwvoertuig Molenweg Wapenveld
'Spookauto' in brand gestoken Wildekampsweg Wapenveld
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,5°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier