Nieuwsarchief

Zwaargewonde bij steekincident Elburg, auto straat ernaast in brand gestoken, drie verdachten aangehouden

Bij een steekincident in de Luttekenstraat in Elburg is maandagavond een man zwaargewond geraakt. De hulpdiensten kregen de noodoproep van het geweldsincident omstreeks vijf over half zeven binnen op de meldkamer. Een man bleek in of bij een woning gestoken te zijn, volgens de politie gebeurde dat na een conflict. Het slachtoffer liep naar verluidt letsel op aan zijn gezicht en bovenlichaam. Er kwamen twee ambulances ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Onderweg werd nog gestopt bij de afrit van de A28 bij 't Harde, waar de traumahelikopter landde voor een rendez-vous. De arts van het Mobiel Medisch Team heeft hier assistentie verleend aan het ambulancepersoneel.

Terwijl het slachtoffer naar het ziekenhuis werd overgebracht, ontdekten buurtbewoners in de naastgelegen Vicariestraat een autobrand. Er bleek een zijruitje ingetikt te zijn van het voertuig waar door een brandend voorwerp in de auto was gegooid. Buurtbewoners en oplettende voorbijgangers hebben de brand met een brandblusser geblust. De brandweer heeft de brand nageblust. Meerdere omstanders lieten afzonderlijk van elkaar weten dat het voertuig dat gepoogd is om in brand te steken van het slachtoffer zou zijn. Volgens de politie kan de brand in de auto en het steekincident met elkaar in verband worden gebracht.

De politie kon later op de avond laten weten dat tenminste drie verdachten zijn aangehouden in Elburg. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De recherche heeft sporenonderzoek uitgevoerd bij de verdachten, om te kijken of ze in verband kunnen worden gebracht met het steekincident. Nadat de recherche daar klaar was, zijn ze richting Elburg gegaan om maandagavond laat nog sporenonderzoek te doen in de Luttekenstraat en de Vicariestraat. Beide straten waren vanwege het sporenonderzoek afgesloten. De auto is even later voor politieonderzoek geborgen door een berger.


Locatie Reageren 2.851x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Grote uitslaande brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Noorderbreedte Elburg
Het weer in Wezep
Regen 8,3°C
km/h
8,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier