Nieuwsarchief

Dubbele liquidatie in McDonald's restaurant in Zwolle: twee mannen (57 en 62 jaar) doodgeschoten tussen andere bezoekers

Bij een dubbele liquidatie in een Zwolse vestiging van de McDonald's aan de Floresstraat zijn woensdagavond een 57-jarige man en 62-jarige man beide uit Zwolle om het leven gebracht. De schietpartij vond rond zes uur plaats in het restaurant. Voor zover nu bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden voor de dubbele liquidatie.

De politie kreeg omstreeks zes uur melding dat er geschoten zou zijn in de McDonald's. Bij aankomst van de politie was een slachtoffer al overleden. Het andere slachtoffer werd gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Ook dit tweede slachtoffer overleed ter plekke.

Het restaurant was op het moment van het schietincident druk bezocht door bezoekers die kwamen eten. Veel van deze gasten zijn na de schoten in paniek het restaurant uit gevlucht. Etenswaar en persoonlijke eigendommen van bezoekers zijn in allerijl achter gebleven in het restaurant. Ook het personeel was zeer ontdaan door de schietpartij. Volgens de politie zijn de bezoekers en het personeel in veiligheid gebracht en elders opgevangen. Voor al deze personen is slachtofferhulp beschikbaar. Na de schietpartij liepen de emoties ook hoog op bij familie en bekenden van de slachtoffers. Vele tientallen personen kwamen naar de McDonald's aan de Floresstraat en waren zeer emotioneel. Dat leverde een gespannen sfeer op, waarbij ook een opstootje ontstond waarbij de politie moest ingrijpen. Door de toestroom van familie en vrienden van de slachtoffers, van hulpdiensten en van nieuwsgierige voorbijgangers ontstonden er korte files op de Meppelerstraatweg en een deel van de Ceintuurbaan.

Er is een groot onderzoek gestart, waarbij ook een Team Grootschalige Opsporing opgestart is. Bij het onderzoek werd in het begin van de avond ook nog een politiehelikopter ingeschakeld. In het restaurant is de hele avond en nacht onderzoek gedaan door de recherche. Het restaurant werd afgezet met zwarte schermen.

De politie is op zoek naar getuigen. Op de website van de politie staat een getuigenoproep. Mensen die wat gezien hebben of camerabeelden hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie.


Locatie Reageren 4.659x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Snelkraak op Amac store in centrum van Zwolle
Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,0°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier