Nieuwsarchief

Losgebroken koe zorgt voor ongeval met gevaarlijke stoffen op boerderij bij Wapenveld

Een losgeslagen koe heeft dinsdagavond voor heel wat problemen gezorgd op een boerderij bij Wapenveld. De brandweer van Wapenveld kreeg dinsdagavond rond kwart over zes een melding binnen dat er een ongeval met gevaarlijke stoffen was gebeurd op een boerenerf aan de Lagestraat. Ter plaatse bleek dat een koe losgebroken was uit de stal en in een technische ruimte terecht was gekomen. Daar heeft de koe enkele vaten met twee reinigingsmiddelen kapot getrapt, waarbij beide stoffen met elkaar in contact kwamen. Er ontstond een chemische reactie, waarbij chloorgas is ontstaan. Een medewerker van het agrarisch bedrijf kwam kijken wat er gebeurd was en ontdekte dat de koe vast was komen te zitten tussen een melktank en een muur in de technische ruimte. Tegelijkertijd raakte de medewerker bevangen door het chloorgas en kreeg klachten. Er is een ambulance met spoed ter plaatse gekomen. De medewerker is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere controles.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer is eveneens ter plaatse gekomen. Nadat het incident gestabiliseerd was, is een plan van aanpak gemaakt hoe men de koe uit de technische ruimte kon bevrijden. Er is een dierenarts ter plaatse gekomen om de koe een kalmeringsmiddel toe te dienen. Daarvoor moest de dierenarts ademlucht dragen in de technische ruimte, omdat de gevaarlijke stoffen nog niet volledig uit de ruimte bleken te zijn. Uiteindelijk kon de koe met vereende krachten uit de technische ruimte worden gehaald en terug gebracht worden naar de stal. Een flinke inzet voor de brandweer van Wapenveld, waarbij flink wat flessen ademlucht nodig waren geweest. De oefenavond die gepland stond voor deze avond werd uiteindelijk afgelast. Geluk bij een ongeluk was wel dat er tijdens de oefenavond geoefend zou worden op incidenten met gevaarlijke stoffen.


Locatie Reageren 4.330x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wapenveld:

Gewonde bij ongeval met gekantelde brommobiel Kanaaldijk Wapenveld
Fietser (73) uit Wezep overleden na aanrijding met landbouwvoertuig Molenweg Wapenveld
'Spookauto' in brand gestoken Wildekampsweg Wapenveld
Het weer in Wezep
Bewolkt 5,7°C
N 4,7km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier