Nieuwsarchief

Automobilist aangehouden bij vluchtpoging na ongeval op de Klokbekerweg in Elburg

Een automobilist is zaterdagavond door de politie aangehouden na een eenzijdig ongeval op de Klokbekerweg in Elburg. De bestuurder reed iets voor elf uur 's avonds in de bocht ter hoogte van de kruising met de Coragestraat rechtdoor. Hij raakte van de weg, reed daarbij een hekwerk omver en botste tegen een boom. De auto sloeg vervolgens over de kop. Buurtbewoners die naar aanleiding van de harde klap kwamen kijken zagen vervolgens hoe de bestuurder na het ongeval op de vlucht sloeg. Deze getuigen belden de politie om aanwijzingen te geven waar de man naar toe ging. De politie wist de man iets verderop in de wijk aan te houden. Hij moest mee naar het politiebureau vanwege het verlaten van het plaats ongeval en voor het mogelijk rijden onder invloed van alcohol en / of drugs. Voor zover bekend is de bestuurder ongedeerd gebleven.

Het voertuig liep bij het ongeval flinke schade op. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de auto te bergen. De politie heeft het stuk gras afgezet met afzetlinten vanwege achtergebleven rommel in het gras, zodat baasjes van honden alert zijn.

Update zondag 14.00u: De politie heeft laten weten dat de bestuurder 650 Ug/l blies bij de ademanalyse op het politiebureau, dat is bijna drie keer zoveel als de toegestane 220 Ug/l.
Locatie Reageren 1.813x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote uitslaande brand verwoest rietgedekte woning Diepesteeg Elburg
Schade door blikseminslag in Elburg en wateroverlast in Doornspijk door hevige buien
Bootje zinkt in de haven van Elburg
Het weer in Wezep
Regen 9,9°C
ZO 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13