Nieuwsarchief

Schade door blikseminslag in Elburg en wateroverlast in Doornspijk door hevige buien

De brandweer van Elburg werd woensdagmiddag rond tien over half vijf opgeroepen om naar de Graaf Ottostraat in Elburg te gaan vanwege een melding dat er een blikseminslag was geweest bij een woning. Ter plaatse aangekomen bleek dat de bliksem ingeslagen was in de schoorsteen van de woning en dat brokstukken op het dak en in de voor- en achtertuin terecht waren gekomen. De brandweer is met de hoogwerker omhoog gegaan om de brokstukken van de schoorsteen en kapotte dakpannen van het dak af te halen. De woningstichting en een aannemer zijn gebeld om te schade op te nemen en eventuele lekkages te verhelpen. Bij de blikseminslag zijn geen gewonden gevallen.

Dezelfde bui zorgde er voor dat er in Elburg en Doornspijk erg veel regen in korte tijd is gevallen. Een weerstation in Doornspijk welke aangesloten is bij het netwerk Wunderground heeft woensdag in totaal 121,1mm neerslag geregistreerd. Een weerstation aan de andere kant van het dorp registreerde 56,3mm neerslag. Alhoewel dit geen officiele weerstations zijn van het KNMI, laat het wel zien dat er enorm veel regen gevallen is. Diverse voor- en achtertuinen aan de Hoeckelsweg kwamen gedeeltelijk onder water te staan door de hevige regenval. Doordat de straat hoger ligt dan de woningen, liep het water richting de woningen. De brandweer heeft met een dompelpomp het overtollige water weggepompt. Ook in het buitengebied was sprake van wateroverlast. Zo stond de Bovenweg nabij de kruising met de Burgemeester Frieswijkweg onder water.

Noot: de foto's van de door de blikseminslag veroorzaakte schade aan de schoorsteen zijn op verzoek en met toestemming van de bewoner gemaakt met de Photomast vanuit de tuin aan de achterzijde van de woning.


Locatie Reageren 4.306x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,8°C
WZW 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier