Nieuwsarchief

Schade door blikseminslag in Elburg en wateroverlast in Doornspijk door hevige buien

De brandweer van Elburg werd woensdagmiddag rond tien over half vijf opgeroepen om naar de Graaf Ottostraat in Elburg te gaan vanwege een melding dat er een blikseminslag was geweest bij een woning. Ter plaatse aangekomen bleek dat de bliksem ingeslagen was in de schoorsteen van de woning en dat brokstukken op het dak en in de voor- en achtertuin terecht waren gekomen. De brandweer is met de hoogwerker omhoog gegaan om de brokstukken van de schoorsteen en kapotte dakpannen van het dak af te halen. De woningstichting en een aannemer zijn gebeld om te schade op te nemen en eventuele lekkages te verhelpen. Bij de blikseminslag zijn geen gewonden gevallen.

Dezelfde bui zorgde er voor dat er in Elburg en Doornspijk erg veel regen in korte tijd is gevallen. Een weerstation in Doornspijk welke aangesloten is bij het netwerk Wunderground heeft woensdag in totaal 121,1mm neerslag geregistreerd. Een weerstation aan de andere kant van het dorp registreerde 56,3mm neerslag. Alhoewel dit geen officiele weerstations zijn van het KNMI, laat het wel zien dat er enorm veel regen gevallen is. Diverse voor- en achtertuinen aan de Hoeckelsweg kwamen gedeeltelijk onder water te staan door de hevige regenval. Doordat de straat hoger ligt dan de woningen, liep het water richting de woningen. De brandweer heeft met een dompelpomp het overtollige water weggepompt. Ook in het buitengebied was sprake van wateroverlast. Zo stond de Bovenweg nabij de kruising met de Burgemeester Frieswijkweg onder water.

Noot: de foto's van de door de blikseminslag veroorzaakte schade aan de schoorsteen zijn op verzoek en met toestemming van de bewoner gemaakt met de Photomast vanuit de tuin aan de achterzijde van de woning.


Locatie Reageren 3.570x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote uitslaande brand verwoest rietgedekte woning Diepesteeg Elburg
Automobilist aangehouden bij vluchtpoging na ongeval op de Klokbekerweg in Elburg
Bootje zinkt in de haven van Elburg
Het weer in Wezep
Regen 9,8°C
ZO 9,7km/h
0,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13