Nieuwsarchief

Vermoeden van brandstichting bij woningbrand Enkstraat Zwolle

De politie gaat onderzoek doen naar het ontstaan van een woningbrand aan de Enkstraat in de Zwolse wijk Assendorp. De brandweer kreeg omstreeks vijf voor half vier een melding binnen van de brand in de woning. Er werd vrij snel opgeschaald naar middelbrand, waardoor extra voertuigen van buiten Zwolle werden aangestuurd. Ter plaatse bleek het te gaan om een kleine brand die snel geblust was door de brandweer. Volgens de politie hebben buurtbewoners met een hamer geprobeerd een ruit van de voordeur in te slaan om toegang te krijgen tot de woning. Het grote gat in de raam naast de voordeur zou niet veroorzaakt zijn door de buurtbewoners. Het was reden voor de politie om aan te nemen dat er mogelijk sprake is geweest van brandstichting. Politieagenten hebben in de omgeving gezocht naar beveilgingscamera's aan woningen voor eventueel beeldmateriaal. Ook heeft de politie diverse buurtbewoners gesproken en gegevens genoteerd. Volgens de Officier van Dienst van de politie zal er zondag overdag verder onderzoek gedaan worden door de recherche.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Er is wel een ambulance ter plaatse gekomen, maar uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De bewoners konden niet terug de woning in, ze worden opgevangen in een hotel.


Locatie Reageren 1.779x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Vrachtwagenchauffeur aangehouden nadat container met schroot op spoorwegovergang in Zwolle valt
Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem
Dode (21) en zwaargewonde (59) bij zeer tragisch ongeval op de A28 bij Zwolle: auto geplet tussen vrachtwagens
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,3°C
WNW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier