Nieuwsarchief

Uitslaande brand in stal Baron Bentinckweg bij Zalk

De brandweer werd tweede kerstdag rond tien voor half vijf gealarmeerd voor een brand in een stal op een boerenerf aan de Baron Bentinckweg bij Zalk. Onderweg naar de brand waren er al flinke rookwolken waarneembaar voor de brandweer. Er werd daarom al vrij snel opgeschaald naar grote brand en later zelfs zeer grote brand, waardoor naast de brandweerkorpsen van Wezep en Kampen ook de korpsen van Oldebroek en Zwolle gealarmeerd werden. Ter plaatse aangekomen stond (een deel van) een stal in brand. De brand was korte tijd uitslaand. Bij de brand is volgens de brandweer ook wat asbest vrijgekomen. De Baron Bentinckweg werd daarom afgesloten. Bij de brand zijn helaas koeien en kalveren om het leven gekomen, zo meldt De Stentor op basis van informatie van de veiligheidsregio. Er is ook een ambulance ter plaatse gekomen om mensen die rook hebben ingeademd te controleren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Locatie Reageren 3.775x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zalk:

N50 dicht tussen knp. Hattemerbroek en Kampen-Zuid vanwege ernstig ongeval
Gewonde en flinke schade bij ongeval op de N50 bij verzorgingsplaats Zalkerbroek
Touringcar botst achterop bedrijfsbus op de N50 bij Zalkerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,2°C
W 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier