Nieuwsarchief

Grote uitslaande brand verwoest rietgedekte woning Diepesteeg Elburg

De brandweer kreeg oudjaarsavond rond tien voor half twaalf de melding binnen dat er brand zou woeden in het rieten dak van een woning aan de Diepesteeg tussen Doornspijk en Elburg. Al snel werd duidelijk op de meldkamer dat er sprake was van een uitslaande brand: vrijwel direct werd opgeschaald naar grote brand. De brandweerkorpsen van Elburg, Nunspeet en Oldebroek werden opgeroepen om met veel materieel ter plaatse te gaan. Op locatie bleek echter dat de woning niet meer te redden viel: door de harde wind wisten de vlammen zich razendsnel uit te breiden over de gehele rieten kap. De woning moet als verloren worden beschouwd.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. De bewoners zouden niet thuis zijn geweest op het moment dat de brand uitbrak. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend. De brandweer is nog enkele uren bezig (geweest) met nablussen.


Locatie Reageren 7.019x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Frontale aanrijding op de N309 Flevoweg in Elburg
Drie voertuigen betrokken bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Het weer in Wezep
Regen 14,2°C
WZW 4,7km/h
30,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier