Nieuwsarchief

Dode (21) en zwaargewonde (59) bij zeer tragisch ongeval op de A28 bij Zwolle: auto geplet tussen vrachtwagens

Op de A28 bij Zwolle is dinsdagochtend een zeer tragisch ongeval gebeurd waarbij een 21-jarige vrouw uit Epe om het leven is gekomen. De vrouw zat als bijrijdster in een auto bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Epe. De bestuurster raakte bij het ongeval zwaargewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend rond half tien op de brug over de IJssel tussen knooppunt Hattemerbroek en afslag Zwolle Zuid. Op de uitvoegstrook voor de afslag werd de auto van achteren aangereden door een Bulgaarse vrachtwagen. De auto werd vervolgens geplet tegen de stilstaande Poolse vrachtwagen die daarvoor in de file voor de afslag stond. Beide inzittenden, de 59-jarige bestuurster en de 21-jarige bijrijdster, kwamen bekneld te zitten in het voertuig. De 21-jarige vrouw uit Epe overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Na een langdurige bevrijdingsactie van de brandweer kon de 59-jarige vrouw met zware verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis in Zwolle. De arts van de gealarmeerde traumahelikopter is met de ambulance mee gegaan naar het ziekenhuis.

Uit data van de NDW via MXbord.nl blijkt dat er al enige tijd file stond op de afslag van de A28 bij Zwolle Zuid. Iets voorbij de afslag was de rechterrijstrook afgesloten. Verkeer kwam op de rijbaan richting het noorden deels vast te staan. Even na half tien gebeurde het tragische ongeval. Rijkswaterstaat sloot vervolgens de A28 richting het noorden volledig af voor het verkeer. Dit zorgde er voor dat het verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek richting het noorden een andere route moest gaan zoeken. Op de binnenwegen vanaf Hattem, Wezep, Hattemerbroek en Zalk ontstond vervolgens een compleet verkeersinfarct. Ook op de Molenbrug (N764) bij Kampen ontstond file door omrijdend verkeer.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen. Er werd daarbij ook gebruik gemaakt van een drone om luchtfoto's te maken.

De twee vrachtwagenchauffeurs die betrokken zijn bij het ongeval zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar beschadigde personenauto geborgen. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatse om beide vrachtwagens af te slepen.

Aan het begin van de middag kon de A28 richting het noorden weer vrijgegeven worden voor het verkeer. De files op het onderliggende wegennet bleven nog enige tijd voor overlast zorgen.


Locatie Reageren 13.517x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Gewonde bij steekpartij Philosofenallee Zwolle, politie doet onderzoek
Brandweer haalt man uit woning bij melding woningbrand Zwolle
Verkeersruzie mondt uit in bloederig steekincident op de Ceintuurbaan in Zwolle
Het weer in Wezep
Regen 9,8°C
ZO 9,7km/h
0,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Goh, twee treinen die ontsporen door zware windstoten (tot 136km/h) in Zwitserland. Je zou toch verwachten dat die treinen wel wat meer zouden kunnen hebben? https://t.co/OtBY45Eih1
Vrijdag 31 maart 2023 - 22:20
[Politie 20:12.48] Aanrijding letsel Elburgerweg Nunspeet
Vrijdag 31 maart 2023 - 20:12
@DonkersgoedMM @JeroenvdVeer @thomasbruning @DilanYesilgoz Dit vermoed ik dus ook. Afwachten, we gaan het wel zien. En anders bij elke ambulancemelding met ‘HV weg letsel’ voorlichting bellen, ook ‘s nachts. Het kan immers een dodelijk incident zijn.
Vrijdag 31 maart 2023 - 10:18
@CPontier Weinig aan de hand maar wel elke dag file. Alleen daarom al reden om de weg dringend aan te pakken. https://t.co/aUrwzuQrw5
Woensdag 29 maart 2023 - 19:17
@DirkJanBeumer Als je nog eerder in de remmen gaat voor de file, wordt de file wel vanzelf langer. Het is misschien veiliger, maar het lost het probleem van de N50 niet op.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:03
@Qleendert Het gaat niet alleen om de veiligheid, het gaat ook om de capaciteit van de weg. Die is al jaren niet voldoende. De N50 kende zelfs in de 'rustige' coronajaren met weinig verkeer op de weg files in de spits.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:01
@DirkJanBeumer Och uiteraard, dan nemen de files dus nog meer toe. Het is niet alleen een veiligheidspunt, ook de capaciteit van de weg voldoet al jaren niet meer. Verbreding is géén luxe, het is een noodzaak.
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00
Opvallend detail uit het onderzoek: "Iets voor negen uur ‘s avonds ontstond er vermoedelijk brand in of aan zijn auto, waarna hij op de tegengestelde rijstrook terecht kwam en frontaal op een ander voertuig botste." #n50 #kampen https://t.co/tMndLBc1LG
Woensdag 29 maart 2023 - 18:56
Ik hoop dat ik het fout heb, maar je zult zien dat de verbreding en dus het veiliger maken van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid ook op de lange baan geschoven gaat worden. Laat staan een volledige verbreding naar 2x2. Dat krijg je met uitstelgedrag. https://t.co/yDyJRIxA0o
Woensdag 29 maart 2023 - 18:50
RT @OM_OostNL Politieagent treft geen verwijt bij frontale botsing met fatale afloop na achtervolging op N50 bij Kampen afgelopen november. Tegen de agent wordt geen vervolging ingesteld. https://t.co/Mg6XxcSg4L
Woensdag 29 maart 2023 - 17:13