Nieuwsarchief

Dode (21) en zwaargewonde (59) bij zeer tragisch ongeval op de A28 bij Zwolle: auto geplet tussen vrachtwagens

Op de A28 bij Zwolle is dinsdagochtend een zeer tragisch ongeval gebeurd waarbij een 21-jarige vrouw uit Epe om het leven is gekomen. De vrouw zat als bijrijdster in een auto bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Epe. De bestuurster raakte bij het ongeval zwaargewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend rond half tien op de brug over de IJssel tussen knooppunt Hattemerbroek en afslag Zwolle Zuid. Op de uitvoegstrook voor de afslag werd de auto van achteren aangereden door een Bulgaarse vrachtwagen. De auto werd vervolgens geplet tegen de stilstaande Poolse vrachtwagen die daarvoor in de file voor de afslag stond. Beide inzittenden, de 59-jarige bestuurster en de 21-jarige bijrijdster, kwamen bekneld te zitten in het voertuig. De 21-jarige vrouw uit Epe overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Na een langdurige bevrijdingsactie van de brandweer kon de 59-jarige vrouw met zware verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis in Zwolle. De arts van de gealarmeerde traumahelikopter is met de ambulance mee gegaan naar het ziekenhuis.

Uit data van de NDW via MXbord.nl blijkt dat er al enige tijd file stond op de afslag van de A28 bij Zwolle Zuid. Iets voorbij de afslag was de rechterrijstrook afgesloten. Verkeer kwam op de rijbaan richting het noorden deels vast te staan. Even na half tien gebeurde het tragische ongeval. Rijkswaterstaat sloot vervolgens de A28 richting het noorden volledig af voor het verkeer. Dit zorgde er voor dat het verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek richting het noorden een andere route moest gaan zoeken. Op de binnenwegen vanaf Hattem, Wezep, Hattemerbroek en Zalk ontstond vervolgens een compleet verkeersinfarct. Ook op de Molenbrug (N764) bij Kampen ontstond file door omrijdend verkeer.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen. Er werd daarbij ook gebruik gemaakt van een drone om luchtfoto's te maken.

De twee vrachtwagenchauffeurs die betrokken zijn bij het ongeval zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar beschadigde personenauto geborgen. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatse om beide vrachtwagens af te slepen.

Aan het begin van de middag kon de A28 richting het noorden weer vrijgegeven worden voor het verkeer. De files op het onderliggende wegennet bleven nog enige tijd voor overlast zorgen.


Locatie Reageren 16.443x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Vrachtwagenchauffeur aangehouden nadat container met schroot op spoorwegovergang in Zwolle valt
Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 16,7°C
WZW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier