Nieuwsarchief

Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem

Een chauffeur van een bakwagen is dinsdagochtend rond kwart over tien zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval op de A28 bij Hattem. De 26-jarige bestuurder uit Dalfsen reed met de bakwagen over de A28 vanaf Zwolle richting knooppunt Hattemerbroek. Op de brug over de IJssel zou een automobilist met caravan een zijspiegel verloren zijn. De bestuurder van deze combinatie ging langzaam rijden en zou tot stilstand zijn gekomen op de rechterrijstrook. Een vrachtwagenchauffeur uit Litouwen zag dit voor zich gebeuren en moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de bakwagen zag dit te laat en is vol op de achterkant van de vrachtwagen gebotst. De bestuurder van de bakwagen kwam daarbij zwaar bekneld te zitten in zijn voertuig. De brandweer van Zwolle heeft de man uit zijn benarde positie moeten bevrijden.

Een gealarmeerde traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde is ter plaatse gekomen en is op de snelweg geland. De snelweg werd in zuidelijke richting voor het verkeer volledig afgesloten. Dit zorgde voor een verkeersinfarct in en rond Zwolle. De zwaargewonde chauffeur is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht in Zwolle. De arts van de traumahelikopter is meegegaan met de ambulance naar het ziekenhuis.

Vanwege de ernst van het ongeval is er uitgebreid sporenonderzoek gedaan door de politie. Daar werd onder andere een drone bij ingezet. Tijdens het onderzoek van de politie konden twee van de vier rijstroken weer vrijgegeven worden. Bergingsbedrijf Wolves heeft de bakwagen geborgen. De vrachtwagen kon met hulp van bergingsbedrijf Stouwdam weer zelfstandig naar een plek buiten de snelweg rijden. Van der Kolk kwam met de ZOAB-cleaner ter plaatse om het wegdek te reinigen. Omstreeks half twee 's middags kon de weg weer volledig vrijgegeven worden voor het verkeer.


Locatie Reageren 3.442x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Ongeval:

Incontinentiemateriaal op de snelweg en bonnenregen bij vrachtwagenongeval op knooppunt Hattemerbroek
Meerdere gewonden bij ongeval op de afrit van de A28 bij Zwolle Zuid
Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Regen 14,2°C
ZW 4,7km/h
30,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier