Nieuwsarchief

Vrachtwagenchauffeur aangehouden nadat container met schroot op spoorwegovergang in Zwolle valt

Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ablasserdam is dinsdagochtend aangehouden door de politie na een ongeval op de kruising van de Nieuwe Veerallee met de Rieteweg in Zwolle. De chauffeur kwam even na acht uur 's ochtends vanaf de Rieteweg en heeft bij het nemen van de kruising een container met schroot verloren van de vrachtwagen. De container met de inhoud ervan kwam bovenop een verkeerslicht en de overweginstallatie terecht. Het treinverkeer tussen Zwolle en Kampen heeft dinsdag een groot deel van de dag stilgelegen.

Na het ongeval heeft de politie een alcohol- en drugstest afgenomen bij de chauffeur. Daaruit bleek dat de bestuurder onder invloed reed. De man is door de politie aangehouden en moest voor verhoor en verder onderzoek mee naar het politiebureau. Naast het rijden onder invloed wordt de man ook verdacht van 'gevaarlijk rijgedrag'.

Vanwege het ongeval was een gedeelte van de Nieuwe Veerallee afgesloten. Verkeer vanuit het centrum richting de IJsselallee moest een andere route zoeken. Verkeer richting het centrum kon vanaf de Nieuwe Veerallee niet afslaan in de richting van de Rieteweg. De verkeersregelinstallatie was enige tijd buiten werking door het kapotte voetgangerslicht. Medewerkers van de ROVA hebben in de schakelkast de installatie handmatig weer uit de storingstand gezet.

Onder toeziend oog van Incidentenbestrijding van ProRail konden de bergingswerkzaamheden beginnen. Medewerkers van de onderhoudsaannemer Asset Rail hebben de bovenleiding geaard nadat deze spanningsloos was gemaakt door het schakel- en meldcentrum van ProRail. Daarna kon een kraan bezig met het opruimen van het schroot. De vrachtwagen is nadat de container weer op de aanhanger is gezet naar de weegbrug van de ROVA overgebracht voor een gewichtscontrole. Na de berging kon de aannemer beginnen met het herstel van de overweginstallatie. Pas in de tweede helft van de middag kon het treinverkeer tussen Zwolle en Kampen weer hervat worden.


Locatie Reageren 1.332x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem
Dode (21) en zwaargewonde (59) bij zeer tragisch ongeval op de A28 bij Zwolle: auto geplet tussen vrachtwagens
Het weer in Wezep
Bewolkt 17,4°C
WZW 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier