Nieuwsarchief

Grote uitslaande brand legt woning in de as

Een grote brand in een woning aan de Burgemeester van Hardenbergweg te Zalk / Voskuilerdijk te Hattemerbroek heeft voor grote schade gezorgd. Omstreeks kwart voor vier werd de brand gemeld bij de alarmcentrale. Nog voordat de brandweer arriveerde stond de gehele onder verdieping in lichter laaie; de vlammen sloegen enkele meters uit het raam.

Omdat de brand vanaf de begaande grond naar de bovenste verdieping uitbreidde, was het blussen van de brand lastig voor de brandweer. Na enige tijd sloegen de vlammen opnieuw uit het dak. Ondanks de aanwezigheid van asbestplaten is er voor zover bekend geen gevaar voor de omgeving. Een speciaal opruimteam zal de asbestplaten verwijderen. De bewoners van de woning zijn niet gewond geraakt bij de brand.

De brandweer van Kampen en IJsselmuiden verleende hulp met de tankwagen en de slangenwagen. De hoogwerker en twee tankautospuiten kwamen uit Zwolle.

De woning stond op enkele meters van de provinciegrens, aan het einde van de Voskuilerdijk op Overijssels grondgebied. Waarom opnieuw brandweer Hattemerbroek niet opgeroepen is, is wederom een raadsel. De blusploeg van onze gemeente hoefde maar 4 kilometer af te leggen in plaats van 10 kilometer door brandweer Zwolle. In het verleden zijn er ook incidenten geweest in het buitengebied waar ondanks de snellere aanrijtijd van Hattemerbroek eerst wagens uit een andere provincie werden gestuurd. Dat zou verleden tijd zijn met de komst van een centrale meldkamer in Apeldoorn voor zowel Noord- en Oost Gelderland als IJsselland.

Helaas moest er weer geconstateerd worden dat er nog steeds met grenzen worden gewerkt. Als elke seconde telt, hoort gewoon de snelste blusploeg ter plaatse gestuurd te worden. Liever te veel materieel snel ter plaatse, dan minder materieel later ter plaatse!


Locatie 1 reactie 4.546x


Reactie (1)

Van GelderZondag 13 februari 2011 – 21:29
Ik heb 112 gebeld en direct door gegeven dat brandweer Hattemerbroek sneller ter plaatse zou zijn dan Kampen. Dan krijg je te horen dat zij dat zelf wel uit zullen zoeken met als gevolg dat de brandweer ruim 20 min. later pas komt terwijl Hattemerbroek in nog geen 5 min. ter plaatse kon zijn. Heel frustrerend! Wij wensen de bewoners veel sterkte.


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zalk:

Schaap gaat stuk zwemmen in het water langs de Burgemeester Hardenbergweg Zalk
Kopstaart aanrijding op de N50 bij Zalk
De mooiste lichtende nachtwolken in jaren!
Het weer in Wezep
Bewolkt 11,9°C
Z 14,4km/h
0,6mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
De meerdere sirenes in Wezep momenteel zijn voor een medische noodsituatie.
Vrijdag 18 oktober 2019 - 20:36
@BOA_Oldebroek De data op het bord komen nou niet bepaald overeen met de tweet. Maar op Google Maps is te zien dat de afsluiting al van kracht is dus dat zal wel kloppen. ???? https://t.co/FkMdzXOL1P
Vrijdag 18 oktober 2019 - 18:47
Nieuws: Vrouw zwaargewond nadat auto winkelpui in rijdt Zuiderzeestraatweg Hattem - https://t.co/Ek0a1AbCli (foto's & video) https://t.co/YjS2pNTOr0
Vrijdag 18 oktober 2019 - 17:07
Een ernstig ongeval bij de Dorcas winkel aan de Zuiderzeestraatweg bij Hattem. Een auto is daar per ongeluk achteruit gereden en heeft daar een vrouw met rollator aangereden. De vrouw raakte zwaargewond. VOA gaat onderzoek doen en het droneteam maakt luchtfoto’s. https://t.co/y86AN1EBiH
Vrijdag 18 oktober 2019 - 13:12
Een ernstig ongeval bij de Dorcas winkel aan de Zuiderzeestraatweg bij Hattem. Een auto is daar per ongeluk achteruit gereden en heeft daar een vrouw met rollator aangereden. De vrouw raakte zwaargewond. VOA gaat onderzoek doen en het droneteam maakt luchtfoto’s. https://t.co/HF4gzQmAtH
Vrijdag 18 oktober 2019 - 13:08
[Politie 12:06.51] Aanrijding Letsel Zuiderzeestraatweg Hattem
Vrijdag 18 oktober 2019 - 12:07
[Traumahelikopter 11:41.19] A1 (Inzet Ambu: amheli) 13991 Rit 112885 Hattem Zuiderzeestraatweg 8051SL
Vrijdag 18 oktober 2019 - 11:41
[Politie 11:38.42] Aanrijding Letsel Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Vrijdag 18 oktober 2019 - 11:39
[Politie 11:38.08] Aanrijding Letsel Zuiderzeestraatweg Hattem
Vrijdag 18 oktober 2019 - 11:38