Nieuwsarchief

Grote uitslaande brand legt woning in de as

Een grote brand in een woning aan de Burgemeester van Hardenbergweg te Zalk / Voskuilerdijk te Hattemerbroek heeft voor grote schade gezorgd. Omstreeks kwart voor vier werd de brand gemeld bij de alarmcentrale. Nog voordat de brandweer arriveerde stond de gehele onder verdieping in lichter laaie; de vlammen sloegen enkele meters uit het raam.

Omdat de brand vanaf de begaande grond naar de bovenste verdieping uitbreidde, was het blussen van de brand lastig voor de brandweer. Na enige tijd sloegen de vlammen opnieuw uit het dak. Ondanks de aanwezigheid van asbestplaten is er voor zover bekend geen gevaar voor de omgeving. Een speciaal opruimteam zal de asbestplaten verwijderen. De bewoners van de woning zijn niet gewond geraakt bij de brand.

De brandweer van Kampen en IJsselmuiden verleende hulp met de tankwagen en de slangenwagen. De hoogwerker en twee tankautospuiten kwamen uit Zwolle.

De woning stond op enkele meters van de provinciegrens, aan het einde van de Voskuilerdijk op Overijssels grondgebied. Waarom opnieuw brandweer Hattemerbroek niet opgeroepen is, is wederom een raadsel. De blusploeg van onze gemeente hoefde maar 4 kilometer af te leggen in plaats van 10 kilometer door brandweer Zwolle. In het verleden zijn er ook incidenten geweest in het buitengebied waar ondanks de snellere aanrijtijd van Hattemerbroek eerst wagens uit een andere provincie werden gestuurd. Dat zou verleden tijd zijn met de komst van een centrale meldkamer in Apeldoorn voor zowel Noord- en Oost Gelderland als IJsselland.

Helaas moest er weer geconstateerd worden dat er nog steeds met grenzen worden gewerkt. Als elke seconde telt, hoort gewoon de snelste blusploeg ter plaatse gestuurd te worden. Liever te veel materieel snel ter plaatse, dan minder materieel later ter plaatse!


Locatie 1 reactie 4.790x


Reactie (1)

Van GelderZondag 13 februari 2011 – 21:29
Ik heb 112 gebeld en direct door gegeven dat brandweer Hattemerbroek sneller ter plaatse zou zijn dan Kampen. Dan krijg je te horen dat zij dat zelf wel uit zullen zoeken met als gevolg dat de brandweer ruim 20 min. later pas komt terwijl Hattemerbroek in nog geen 5 min. ter plaatse kon zijn. Heel frustrerend! Wij wensen de bewoners veel sterkte.


Al ruim 50 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zalk:

Brandweer assisteert bij omgevallen paard in paardentrailer N50 Zalk
Vrachtwagen botst achterop auto bij verkeerslichten N50 Zalkerbroek
Frisse winterochtend in de herfst
Het weer in Wezep
27,8°C
Z 3,2km/h
9,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 50 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Op de N50 bij de Eilandbrug zijn twee auto’s en een vrachtwagen betrokken bij een kopstaart aanrijding. De vrachtwagen reed achterop een personenauto. Niemand gewond. De weg wordt zo weer vrijgegeven. Wel flinke files. https://t.co/EPoI1yoOXu
Vrijdag 14 augustus 2020 - 13:37
Een ongevalsmelding op de N50 bij de Eilandbrug aan de noordzijde ervan. In beide richtingen staat er nu file. Ik ben onderweg die kant op.
Vrijdag 14 augustus 2020 - 12:52
RT @bertmonster Noodweer #Wezep: Hond had stopcontact in zijn bek https://t.co/tFgkR7Xb2p In @refdag vandaag, met foto van @Stefanuzz
Vrijdag 14 augustus 2020 - 12:50
Wie nu zicht heeft op het westen of noordwesten vanaf de Noord Veluwe gezien wordt getrakteerd op een enorme lichtshow, stroboscoopachtige frequentie zoveel flitst het op het moment. #weerlicht Betreft de buien boven Flevoland en Friesland. https://t.co/tbIAGHLJh7
Vrijdag 14 augustus 2020 - 03:11
Nieuws: Veel wateroverlast en schade door zware onweersbui boven Wezep - https://t.co/lLVtI959rW (foto's & video's) https://t.co/hHxEEI5I3n
Vrijdag 14 augustus 2020 - 02:52
@diamondbacknl Haha, valt mee hoor. Er vielen daar geen schokkende woorden, maar wat ik zei hoeft ook weer niet op internet.
Vrijdag 14 augustus 2020 - 01:34
De blikseminslag bij De Egge in Wezep West gaf een gigantische dreun. Op dat moment stond ik even buiten voor beelden, maar zoals je kunt horen snel weer de auto in. Dé knal die iedereen in Wezep wel gehoord moet hebben vanavond. https://t.co/qldRGVdGjf
Vrijdag 14 augustus 2020 - 01:09
@RemcoBoer5 Haha, ik stond met jou te praten op de Veluwelaan dus? Zo dan, dat was echt even schrikken hoor!
Vrijdag 14 augustus 2020 - 00:50
@struikie1 @LeonLeeraar Zo dan, de singel staat goed hoog. Zal ook wel water zijn dat vanaf de Rondweg komt?
Vrijdag 14 augustus 2020 - 00:50
Nee, ik denk geen downburst (valwind). Mijn weerstation in Wezep Noord heeft geen noemenswaardige windstoten geregistreerd. Ook verder geen meldingen van stormschades. Zwaarste windstoot maar 30,6km/h om 21.50u. https://t.co/WBmHQynVWV https://t.co/pXqYgikKvW
Vrijdag 14 augustus 2020 - 00:46